Prominentný pôrodník dáva návod, ako žiť bez menštruácie
19 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

Prominentný pôrodník dáva návod, ako žiť bez menštruácie.

Naše babky menštruovali 15 krát za život!

Toto niektorých dvíha zo stoličky. To už tu nikto nič negarantuje? Známy pôrodník, Vladimír Cupaník, ktorý šéfuje Sanatóriu Koch v rozhovore povedal, že očistná funkcia menštruácie je mýtus.

Stavia to na minulosti, kedy ženy rodili celý život a menštruovali len medzi pôrodmi.

Takto zdôvodňoval používanie novej formy tzv. jednozložkovej antikoncepcie. Slovenky ju takmer nevyužívajú.

Cupaník tvrdí, že vďaka tejto novej antikoncepcii sa znižuje aj riziko rakoviny

Zameral sa aj na prevenciu. Až 80% žien na Slovensku nechodí na preventívne prehliadky. Potom prídu neskoro a často zomierajú, aj keby nemuseli.

Vladimír Cupaník začínal ako gynekológ v roku 1974. Má teda už 50 ročnú prax. V rozhovore pre podcast Odznova povedal aj to, že za jeho mladých čias bolo toľko lekárov, že sa nimi dali dláždiť ulice.

Aj preto sa stal gynekológom... Miesta sa zháňali na umiestenky...

Viac v rozhovore, ktorý si môžete pozrieť tu:

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.