Počúvať ušami srdca
18 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

Počúvať ušami srdca. To je názov témy posolstva Svätého Otca Františka k 56. svetovému dňu spoločenských komunikačných prostriedkov (2022), ktorý prináša v slovenskom preklade na internetovej stránke www.kbs.sk Konferencia biskupov Slovenska.

"Z talianskeho originálu dokument preložila Mária Spišiaková," informuje web tkkbs.sk.

Podmienky pre vjazd do košickej pešej zóny v centre mesta sa od 1. marca zmenia
Podmienky pre vjazd do košickej pešej zóny v centre mesta sa od 1. marca zmenia. Do platnosti vstúpi nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o režime užívania historickej časti mesta, ako aj o miestnej dani za vjazd a zotrvanie motorového vozidla... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

V skutočnosti strácame schopnosť počúvať toho, kto je oproti nám

„Minulý rok sme sa zamýšľali nad potrebou „ísť a vidieť“, aby sme odhalili, aká je realita, a mohli o nej rozprávať – či už ide o skúsenosť s nejakou udalosťou alebo o stretnutie s konkrétnymi ľuďmi. Chcel by som v tejto línii pokračovať, a preto teraz zameriam pozornosť na ďalšie sloveso, ktoré je pre gramatiku komunikácie rozhodujúce a ktoré je podmienkou autentického dialógu: počúvať.

V skutočnosti totiž strácame schopnosť počúvať toho, kto je oproti nám, či už v rámci bežných vzťahov alebo v diskusiách o tých najdôležitejších otázkach občianskeho života. Súčasne však počúvanie zaznamenáva nový významný rozvoj v oblasti komunikácie a informácií, a to vďaka dostupnosti rôznych podcastov a audio správ, čo potvrdzuje fakt, že počúvanie je naďalej podstatnou súčasťou ľudskej komunikácie,“ prihovára sa v posolstve Svätý Otec František.

"Katolícka cirkev slávi Svetový deň spoločenských komunikačných prostriedkov v siedmu veľkonočnú nedeľu, tohto roku to bude 29. mája 2022," informuje v závere tkkbs.sk.

Zvolen má poradňu pre ľudí ohrozených exekúciou
Poradenskú pomoc pre ľudí ohrozených exekúciami bude poskytovať nová bezplatná dlhová poradňa, ktorú Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR otvorilo v piatok vo Zvolene. Od januára tohto roku ide v poradí už o trinástu dlhovú... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.