Majú hrozný strach, sú doslova pos...
06 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Majú strach. Doslova z nich tečie. Tá ich arogancia a kŕčovitý výsmech je iba maskou, ktorá má zakryť ich strach. Nie, nie sú sebavedomí, nie sú pevní, oni sa boja. A vedia, že my vieme. Prehnali to a vedia aj to.

Mainstream si pozýva na rozhovory hostí, z ktorých cítiť paniku. Je to ako akési spoločné sedenie v terapetickej skupine na psychiatrii. Navzájom si ventilujú svoje fóbie. Príklad nedávny Leškov rozhovor pre N. Obojstranný strach.

Oni nie sú zas až takí hlúpi, aby nevedeli, čo ich čaká po voľbách. Takto, aby bolo jasno - nejde o nejaké vyhrážanie sa, ano, uznávam, mohlo by sa to tak vykladať. Ja chcem povedať, že majú strach z toho, že už nič nebude. Pre nich už nič nebude a oni už nič nebudú. Ani oficiálne. Lebo ničím nie sú už teraz. Iba sa skrývajú za funkcie. Majú maximálne dva roky. A potom sa budú musieť začať živť sami a tým pre nich najhorším spôsobom - prácou. (Ak im ju niekto súdny dá.)

Zúfalstvo všade navôkol

Zúfalstvom sú vyjadrenia Veroniky Remišovej, ktorú čaká politický dôchodok na nezvoliteľnom mieste u OĽaNO. U upadajúceho a časom aj rozpadajúceho sa OĽaNO. Čím bližšie bude k voľbám, tým viac bude Matovič so Šipošom sám. A bude zábavné sledovať, kto z tých dvoch koho z tých dvoch potopí prvý. Kollár prežije. Vie, ako na to. V správnom okamihu naberie opäť správny kurz. Kolíkovú čaká smetisko dejín rovnako tak, ako arogantného namysleného a sebastredného Šeligu. Ak sa neupije skôr u Hríba. SaS možno ešte šancu má nanajvýš jedno volebné obdobie, ale iba tak v opozícii. Nepomôže jej ani Progresívne Slovensko. A aj to bude v parlamente ničím a rozpadne sa, lebo mu nikto už nebude rozdávať ním tak obľúbené trafiky.

Nevedia nič, absolútne nič

Počas niečo viac ako tridsiatich rokov po Novembri nebola v politike taká neschopná, hlúpa, netvorivá a bezhodnotová zmes, ako v tomto vládnom období. Paviáni sa vedia o banány pobiť do krvi, ale keď ich zrazu majú dostatok, sedia vydesení v kúte a nevedia čo s nimi. Malé deti majú radi kúsok čokolády, ale keď im dáte do rúk celú tabuľku, tak ju rozmažú po sebe, po postieľke, po stenách, všade. A nič z nehj nemajú. Presne takto sa správa súčasná koaličná moc.

O týždeň to prediskutujeme

Pozrite si pozorne, ako odpovedajú protagonisti moci nad ukradnutým štátom redaktorom štábov médií na ich otázky. Jednotne, akoby boli práve v karaoke bare a na obrazovke by bežal text: "Budúci tždeň pediskutujeme, dohodneme, rozhodneme." Absolútne nič na spôsob konkrétnej odpovede v podobe áno, nie, urobili sme, vybavené. Toho nie sú schopní. Iba hádzať všetko na tých "pred nami", prípadne, ako ten Leško, doslova panikárčiť - "to tí po nás". Boľševici mali a vždy budú mať najväčší strach z toho, že sa ich už nikto nebude báť. A sudcovia, prokurátori, vyšetrovatelia a kati z mainstreamu all in one dobre vedia, že sa im skončia toky štátnych peňazí za skryté stranícke či personálne PR, alebo skrytú či otvorenú štátnu inzerciu. Viete si čo len predstaviť, koľko zarobili na Matovičovom očkovacom šialenstve? Odpovedzte si na otázku, prečo už dva roky tvorí tri štvrtiny obsahu médií očkovanie, testovanie, triážovanie a pod... veď to je štátom platená propaganda, nič iné.

Boja sa, až sa z toho idú pos...

A už to ani neskrývajú. Bľabocú, vyhrážajú sa, klamú, podvádzajú, vyhovárajú sa, odvracajú pozornosť od dôležitých tém, ničomu sa nerozumejú a sú už iba ak na smiech. Alebo na poľutovanie. Z pohľadu času je v podstate jedno, či odídu predčasne, alebo v riadnom volebnom období. Oni už aj tak odišli. Mentálne, hodnotovo, tvorivo - tu už dávno niesu. Zostal tu po nich iba smrad v podobe ich unifikovaných smiešnotrápnych vyjdrení o klamároch, o zavádzajúcich a o širiteľoch hoaxov, teda o každom, kto myslí, na rozdiel od nich. O každom, kto myslí vlastným mozgom a nie uznesením strany a jej vodcu. Je po nich. Viete, vždy chvíľu trvá, kým sa smrad vyvetrá. Trpezlivosť a pokoj, vážení. Oni vedia, že my vieme.

Zamotaná sama do seba
Ústavná právnička Judita Laššáková si "podáva" prezidentský palác, presnejšie jeho aktuálnu obyvateľku. To, čo sa deje, nazvala búrkou v prezidentskom šerbli. Manipulátor! "Ľuboš Blaha buď sám, alebo tým niekoho poveril, našiel video, kde Zuzana... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

_____________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.