Analytik Bošňák: Nemusíme mať zelené tabuľky s hitparádou víťazov a lúzrov
29 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Analytik Ivan Bošňák sa výnimočne v nedávnom príspevku nevenoval téme Covid a opatreniam vlády v súvislosti s pandémiou. Venoval sa propagende zelených. Uviedol: "Propa ganda, jedna banda." 

Bošňák vysvetlil, prečo slogan zelených: "ja zachraňujem planétu" nie je úplne v poriadku. 

"Predstavte si, že si kúpite do domácnosti IBA jedno auto a aj to elektrické a vyhlásite: Ja som zelený, ja som green, ja zachraňujem planétu. Follow me. Ale, nakoľko potrebujete komfortne chodiť do práce aj Vy a aj pani manželka, tak si voláte každý deň taxík a vozí Vás v staršom veľkom naftovom/benzínovom mercedese šporovlivý taxikár," uvádza Bošňák do témy, ktorej sa bude venovať čitateľa jeho príspevku na sociálnej sieti.

Rakúsko má problém

K príspevku zverejňuje aj tabuľku, kde Rakúsko vyzerá v produkcii elektrickej energie ako zelená krajina. Bošňák si ale myslí, že Rakúsko má problém a údaje uvedené v tabuľke nie sú úplne objektívne.

"Problém Rakúska je, že spotrebuje o 50% viac elektrickej energie ako vyprodukuje. A keď náhodou nefúka a nesvieti slniečko tak sú im tie kolektory a vrtule na 2 veci: zabíjajú vtákov a ostrane vyzerajú. Rakúsko dováža trvalo a neudržateľne takmer 40% svojej spotreby elektrickej energie, lebo potrebuje nabíjať elektrické autá, chladiť turistom v lete apartmány a napájať snehové delá v noci (vtedy nesvieti)," vysvetľuje.

Ľuboš Blaha: Musí šibať, chalani, musí šibať...
"Američania nás ženú do tretej svetovej vojny a slovenské médiá riešia to, že si syn Roberta Fica kúpil byt. Musí šibať, chalani, musí šibať," píše Ľuboš Blaha (SMER - SD) na sociálnej sieti. A v 15. bodoch zdôrazňuje, prečo si myslí, že... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Prečo vyzerá Rakúsko dobre a prečo iný nie

"A hádajte odkiaľ to elektrickú energiu zo spoločného trhu berie?" Pýta sa a hneď aj odpovedá.

"Správne. Tú elektrickú energiu berie: z Nemecka, kde idú naplno hnusné odporné lignitové elektrárne, ktoré zasviňujú planétu a konkrétne stred Európy. Z Česka, kde je našťastie Temelín, ale ten je klasifikovaný ako nezelený, neekologický, neudržateľný, nebezpečný, emisne síce na zlomku lignitu v Nemecku ale: fuj, hnus, bordel, svinčík, humus a nekázeň," vysvetľuje Bošňák ďalej.

V príspevku vysvetľuje aj to, prečo vyzerá Rakúsko dobre a prečo je napríklad Francúzsku podľa nej na chvoste, prečo sú Nemci čo sa týka "zelenej krajiny," lúzri a prečo Slovensko nie je ani v poslednej tretine. A prečo viac, ako tabuľky potrebujeme diskusiu.

Posledné, čo potrebujeme sú zelené tabuľky s hitparádou víťazov a lúzrov

Čo sa týka údajov o "zelenom" Rakúsku, odporúča používať zdravý rozum a neveriť samozvancom, ktorí vedia zachrániť, idú zachrániť našu budúcnosť jednoduchými riešeniami. A sú podľa Bošňáka v spektre politických strán: "...zelení, vľavo, libero a progre."

"Potrebujeme diskusiu a nie simple solutions a posledné, čo potrebujeme sú zelené tabuľky s hitparádou víťazov a lúzrov. Lebo prvý budú poslednými a poslední budú prvými. Slovensko nie je v poslednej tretine. Zavreli sme bane, dokonca aj tie na lepšie uhlie ako je sračkový lignit a vďaka vode a jadru sme boli zelenší ako väčšina EÚ krajín vtedy, keď ešte nebol na svete excel, ktorý vyrobil ten graf nižšie," komentuje v závere príspevku na sociálnej sieti.

Ukrajina ani Rusko vojnu nechce, zavrite huby, štváči!
"Kde to má logiku, že európske štáty v prípade konfliktu majú chrániť vojská USA.?" Pýta sa na sociálnej sieti Andrej Danko. Nič tu nemá logiku a už to zjavne štve aj najviac zainteresovaných. Ten, kto si vrúcne želá vojnu, nie je ani Ukrajina,... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.