Mestá B.Bystrica, Zvolen a Sliač adresovali poslancom NR SR list, ide o letisko. Situáciu ohľadne dohody sledujú a žiadajú TOTO
14 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko a primátorky Zvolena Lenka Balkovičová a mesta Sliač Ľubica Balgová adresovali poslancom Národnej rady (NR) SR spoločný list, v ktorom zdôrazňujú, že podobne ako im ani občanom týchto regiónov nie je ľahostajná budúcnosť letiska Sliač. Žiadajú záruky, že civilná časť letiska zostane aj v budúcnosti zachovaná. Informoval o tom v piatok na sociálnej sieti Nosko.

„V týchto dňoch pozorne sledujeme situáciu okolo dohody o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA. Spolu s primátorkami Zvolena a Sliača žiadame poslancov o zodpovedné posúdenie zmluvy a zároveň ich prosíme, aby nám poskytli záruky, že jej uzatvorením nedôjde k ohrozeniu zdravia a bezpečnosti obyvateľov regiónu a najmä, že civilná časť letiska Sliač zostane zachovaná,“ konštatoval banskobystrický primátor.

Poslancov NR SR a zástupcov ministerstva obrany žiadajú o stretnutie, na ktorom chcú byť detailne informovaní o tom, ako konkrétne zmluva ovplyvní život ľudí v ich mestách a okolitých obciach.

Veľvyslanectvo Ruska na Slovensku sa ozvalo k tomu, kto porušuje sľuby!
Ruské veľvyslanectvo na Slovensku cituje priamo z odtajnených záznamov rozhovorov predstaviteľov sovietskeho vedenia s ministrami zahraničných vecí USA, Veľkej Británie a iných. Citáty pochádzajú z knihy J.M.Primakova, Stretnutia na... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová