Kvietik ostáva vo väzbe
12 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Finančník Martin Kvietik žiadal zrušenie právoplatného uznesenia o vznesení obvinenia v prípade korupcie na Slovenskom pozemkovom fonde. O tom, že neuspel, informuje Denník SME.

Paragraf 363

Práve naň sa odvolával vo svojej žiadosti generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. GP však stíhanie Kvietika považuje za dôvodné. „Návrhu obvineného M. K. na postup podľa paragrafu 363 Trestného poriadku, podanému vo vzťahu k právoplatným uzneseniam o vznesení obvinenia zo dňa 19. a 20. mája 2021, generálny prokurátor Slovenskej republiky dňa 22. decembra 2021 nevyhovel. Predmetná trestná vec je v štádiu prípravného konania. Vo veci sa naďalej realizuje vyšetrovanie," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Prieťahy v konaní

Martin Kvietik je pre obvinenia v prípade SPF vo výkone väzby. Vyšetrovateľ však podľa obhajoby vo veci intenzívne nekoná už viac ako dva mesiace a konanie ani v pláne nemá, čo je vážny prieťahv konaní. Obhajoba to považuje za dôvod na Kvietikovo prepustenie z výkonu väzby.

Chcete zvrátiť svojvôľu Naďa and company? Píšte poslancom, takto!
"Vláda práve schválila návrh obrannej dohody s Američanmi. Dohoda ide do parlamentu a náš odpor vstupuje do ďalšej fázy. Teraz musíme zatlačiť na poslancov NR SR." Píše na stránke predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov. Čo chcú... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.