Jozef Šátek: Hlúpy pokus predsedu parlamentu urobiť sa pekným
07 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Jozef Šátek zhodnotil prístup predsedu parlamentu k ohavnému prípadu, ktorý sa stal v Miloslavove.

"Kollár je absolútne od veci a preto aj odpoveď Mikulca bude mať rovnakú úroveň," vysvetľuje Šátek.

"Ohavný čin"!  Ako ohavné, komentovali médiá vyčíňanie skupiny tínedžerov, ktorá mala mučiť 11-ročnú žiačku. K médiám sa pridala aj obec! Ale psychológ Marek Madro kvôli podobným "bleskovkám" dvíhol varovný prst! Kým polícia je striktná a vyjadrenia poskytuje len veľmi obmedzene, politici komentujú húfne. 

Reakcia Borisa Kollára zaujala aj elitného vyšetrovateľa Jozefa Šáteka. A vyjadril sa k nej na sociálnej sieti. Boris Kollár ho svojou úrovňou logického uvažovania a empatie neprekvapil.

Otázka Kollára je absolútne od veci a preto aj odpoveď Mikulca bude mať rovnakú úroveň

"Chcieť od ministra vnútra akési "garancie", že podobný prípad sa nebude opakovať v rámci celého Slovenska, je ako keby od neho chcel, aby už od zajtra neexistovalo násilie voči ženám alebo lúpeže voči seniorom v ich obydlí. Skrátka otázka Kollára je absolútne od veci a preto aj odpoveď Mikulca bude mať rovnakú úroveň. Celé je to len o hlúpom pokuse Kollára urobiť sa pekným a zbierať politické body," píše.

Šátek je presvedčený, že ak niekto chce skutočne pomôcť, tak snáď v tom, aby sa médiá  nevyžívali v opakovaných a ešte rozširovaných informáciách a videách a ďalej zraňovali dotknuté dievča, jej rodičov a známych.

Samotný trestný poriadok podľa neho značne obmedzuje opakovanie výsluchu takejto maloletej obete k trestnej činnosti, aby práve toto opakovanie jej nespôsobovalo ďalšiu traumu a ďalej sa jej pripomínali negatívne zážitky. "Médiá, bohužiaľ to ďalej robia, asi vo "verejnom záujme", že ?" Poukazuje otázkou Šátek na neodborný prístup mnohých, ktorý sa potrebujú k veci vyjadriť.

Ohavný čin sa zmenil na bleskovku v médiách! Psychológ varuje
"Ohavný čin"! Ako ohavné komentujú médiá vyčíňanie skupiny tínedžerov, ktorá mala mučiť 11-ročnú žiačku. K médiám sa pridala aj obec! Psychológ Marek Madro kvôli podobným "bleskovkám" dvíha varovný prst! Prečo? Vysvetlil zakladateľ internetovej... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.