Riaditeľ filmového festivalu: žijeme v divnej dobe
30 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Herec Jiří Bartoška je herec, ktorého poznajú skôr staršie generácie. Vďaka seriálom, ako My všichni školou povinní či Sanitka ho poznali naozaj všetci od Humenného po Aš. Zo seriálu Za sklom ho poznajú aj mladí slovenskí diváci. V osobnom živote sa mu darí, starosti mu robí spoločenské dianie, o ktorom tiež hovoril pre portál magazin.aktualne.cz.

Oscary ako politická záležitosť

V rozhovore pre magazín Aktuálne-cz ich tak označil práve Jiří Bartoška. „V zahraničí teraz akademici vyzdvihujú najmä filmy, ktoré pojednávajú o problémoch nejakej spoločenskej menšiny, sú genderovo vyvážené a tak ďalej." 

Ústavná právnička si pripomína smutné ročné výročie
Je koniec roka a treba si ešte užiť. Aby prípadné prehrešky ostali na konte starého roka. - uznáva na úvod svojho statusu Judita Laššáková a hneď pripomína, že užiť si treba aj čas strávený s rodinou. Dostali sme ho do daru, no nikdy nevieme, koľko... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Kvóty na filmy

"Ak režisér musí uvažovať o tom, že vo svojom filme bude musieť mať štyroch gayov a päť lesieb, kde je tu sloboda?" Pýta sa riaditeľ Filmového festivalu v Karlových Varoch: "Veď to je taká idiocia, že raz aj o tom niekto natočí film." A ak si niekto myslí, že je to len vo svete, tak ho J. Bartoška veľmi rýchlo opraví: "V Činoheráku stiahli predstavenie s Ondrejom Sokolom, pretože bol nalíčený, ako černoch. Žijeme v čudnej dobe."

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.

Hana Gregorová o rozvode syna Ondřeja: Hádam znova pôjdeme na jeho ďalšiu svadbu!
Máme už vlastné životy, od augusta viac-menej žijeme každý sám! Týmito slovami informoval Ondřej, ktorý inokedy súkromie nerozoberá, český bulvár o rozchode so svojou manželkou Taťánou. Nebolo to prvýkrát O tom, že sa manželstvo herca Ondřeja... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Diana Zaťková