Igor Matovič uzatvoril s "mudrlantmi" verejnú stávku. Čo si chce dokázať tentokrát?
10 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Parlament dnes schválil Matovičove odmeny pre zaočkovaných. Návrh podporila aj strana Hlas - SD, zdržala sa strana SMER - SD. Minister financií je presvedčený o tom, že jeho nápad je nespochybniteľný a prinesie očakávaný výsledok a preto uzatvoril s "mudrlantmi" verejnú stávku. Takýto čin ale vzbudzuje dojem, že opäť nejde o zdravie ľudí...

"Ľudia nad 60 rokov budú mať nárok na finančný príspevok za očkovanie. Dostanú ho v hotovosti a použiť ho budú môcť ľubovoľne. Plénum Národnej rady (NR) SR vo štvrtok schválilo novelu zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19. Za návrh hlasovalo 97 zo 138 prítomných poslancov," informoval HD. 

NRSR: Plénum schválilo finančný príspevok pre seniorov za očkovanie
Ľudia nad 60 rokov budú mať nárok na finančný príspevok za očkovanie. Dostanú ho v hotovosti a použiť ho budú môcť ľubovoľne. Plénum Národnej rady (NR) SR vo štvrtok schválilo novelu zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr
?

Aby dokázal svoju pravdu, uzatvoril verejnú stávku

Nápad prišiel z dielne ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) s okamžitou podporou Borisa Kollára (Sme rodina). Pôvodný, poukážky v hodnote 500 eur, ktoré mohli seniori vo veku 60 plus využiť na obedy, služby, návštevu divadla a iné, neprešiel. Kriticky sa k nemu postavila nielen opozícia, ale aj časť koalície. Podľa portálu Aktuality.sk ale aj skúsenosti zo zahraničia i niektoré vedecké štúdie dokazujú, že peniaze nemusia až tak motivovať ľudí, ktorí sa nechcú dať očkovať.

Matoviča, ale žiadne argumenty proti nepresvedčili a aby dokázal svoju pravdu, ešte skôr, ako sa dokáže naozaj, uzatvoril verejnú stávku. Spochybňovačov svojho nápadu nazval minister financií mudrlantmi a je presvedčený, že finančná motivácia výrazne zvýši dopyt po tretej dávke vakcíny a že sa pohnú aj čísla nezaočkovaných dôchodcov.

„Myslím, že tie počty budeme rátať skôr na státisíce a nie na desiatky tisíc ľudí. Áno, riskujem tým, čo teraz hovorím, ale verím, že robíme správny krok,“ dodal podľa Aktuality. sk Matovič v pléne parlamentu.

Moja mama 300 eur nedostane, ale Matovičova mama áno. Robia z nás druhoradých občanov!
Na margo dnešného schválenia finančného príspevku v pléne NR SR za očkovanie, sa expresne rýchlo vyjadril vo svojom statuse na sociálnej sieti Ľuboš Blaha. Tvrdí, že všetky ich návrhy zamietli a prečo Matovičova mama 300€ dostane. Je to čistá... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Ivan Mihale

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.