Obce sa na Arrivu veľmi nespoliehajú, BSK pasívne čaká riešenia
27 | 11 | 2021 I Eka Balašková

S nástupom Arrivy na bratislavské cesty prišiel do situácie vo verejnej doprave veľký chaos a výpadky mnohých spojov. Do včera mala firma ultimátum a mala predložiť podklady, na základe ktorých príde k normalizácii situácie. Situáciu si všíma denník Pravda.

Aké kroky podnikli

Arriva tento týždeň podnikla kroky k náprave situácie. Na pomoc si od štvrtka zavolala mikrobusy. K piatku sa to týkalo obehov vozidiel v okresoch Senec a Pezinok. Tie sú výpadkom spojov postihnuté najviac. Takisto rozbehli náborovú kampaň na získanie vodičov. Tú spoločnosť zatiaľ vyhodnocuje ako úspešnú. „Za prvý týždeň sme zazmluvnili viac ako 50 vodičov autobusov. S ďalšími priebežne uzatvárame zmluvy,“ hovorí riaditeľka obchodu a komunikácie Petra Helecz z Arrivy.

Dnes si pripomíname 100 rokov od narodenia Alexandra Dubčeka
Práve v dnešný deň si na narodenie velikána naších dejín spomenul vo svojom statuse aj bývalý predseda NR SR a zároveň súčasný predseda SNS Andrej Danko. Spomenul aj miesto jeho rodiska dedinky Uhrovec, ktorá je pre nás Slovákov taká významná.... Čítať ďalej
27 | 11 | 2021 | Norbert Pančík

Zatiaľ 66% spojov

vypravili tento týždeň, no ako vysvetľuje Helecz, postupne aj ďalšie linky dostanú nových vodičov. Nevypravená tak ostala tretina spojov. Ideálne by bolo, keby boli noví vodiči zo Slovenska. "Na našu septembrovú výzvu bývalí vodiči pôvodného dopravcu nereagovali, dohodli sme aj príchod stovky vodičov z Ukrajiny a 35 z Uzbekistanu,“ informuje Helecz. Tí budú prichádzať v decembri a začiatkom budúceho roka. Arriva tak môže momentálne prijať ešte asi osemdesiat vodičov zo Slovenska.

Obce situáciu riešia po svojom

Pre ľudí dochádzajúcich z okolia Bratislavy bola situácia neúnosná a tak obce začali konať. Začali si zháňať dopravu na vlastné náklady. Na zabezpečení dopravy pomocou minibusov sa dohodli aj v obci Ivanka pri Dunaji  „Bolo to na tri dni s tým, že by si potom spoločnosť Arriva zazmluvnila tohto dopravcu a jazdil by cez nich,“ opisuje situáciu starosta obce Vladimír Letenay. Podobné riešenie situácie našla aj obec Malé Leváre, ktorá sa dohodla s miestnou autobusovou firmou. Tá zabezpečuje namiesto Arrivy ranné spoje. „Po dohode s poslancami bude obec na vlastné náklady nahrádzať tri spoje. Tie budú chodiť na stanicu do Veľkých Levár,“ oznámila obec na svojej sociálnej sieti.

Dnes je Medzinárodný deň nenakupovania
Na zamyslenie sa nad nákupnými zvykmi a na prehodnotenie spotrebiteľského správania vyzýva Medzinárodný deň nenakupovania, ktorý pripadá na 27. novembra. Pripomína, že súčasný konzumný svet je charakteristický nadmernou spotrebou a výsledkom je aj... Čítať ďalej
27 | 11 | 2021 | tasr

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš.