Kramplová - Des a hrôza politických reforiem
09 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Dagmar Kramplová, krajská predsedníčka SNS sa na svojej sociálnej sieti zamýšľa, čo majú spoločné cisár Jozef II, Dzurinda, Mikloš a Matovič?

Reformátori

"Všetci zavádzali reformy, len Jozef II pre rozvoj monarchie a jej obyvateľov, najmä tých chudobnejších, a Dzurinda s Miklošom a Matovičom proti ľuďom v prospech tých bohatých a spriaznených." vysvetľuje na úvod Kramplová. "Potreba reformiem sa na nás valí z každej strany. Reformovať čokoľvek, na čo si len spomeniete, bez ľadu a skladu, hoci aj psiu búdu, len nech z toho niečo je. Predkladá sa nám všetko možné, len nie reformy v prospech ľudí. A preto ak ľudia počujú slovo reformy, tak sa začínajú báť a hlavne hnevať."

Reformy cisára Jozefa II priniesli rozvoj a zlepšovali ľuďom život.

Politička pripomína, že v tomto období si pripomíname 240. výročie od zavedenia  Tolerančného patentu a Patentu o zrušení nevoľníctva a vysvetľuje, o čom boli. Pripomína aj ďalšie reformy Jozefa II, ako prijatie Trestného zákona, v ktorom bol zákaz mučenia; zrušenie daňových úľav pre šľachtu či výcvik vojska. Tie boli na svoju dobu pokrokové. To sa však nedá povedať o reformách dua Dzurinda-Mikloš, alebo dua Matovič-Heger. "Je to všetko možné, len nie pokrok a modernizácia, nič na zlepšenie života Slovákov. Práve naopak." Konštatuje Kramplová.

Duo Dzurinda-Mikloš

"Pri Dzurindovsko-Miklošovských reformách sme prišli o rodinné striebro, čo malo akú-takú hodnotu, to bolo za bagateľ odtafárené cudzincom, banky sme najskôr oddĺžili z peňazí daňových poplatníkov a potom odovzdali pod cenu tiež cudzincom." pripomína politička: " Zničené zdravotníctvo (Zajacova reforma),  pôdohospodárstvo a tak by sme mohli pokračovať, dôchodkovou reformou, zavedením II. a III. piliera, ktoré boli len veľkým klamstvom pre sporiteľov/poistencov, atď, atď."

O čom sú avizované reformy Matovičovej vlády dnes?

"Zníženie životnej úrovne vo všetkých oblastiach života. Čo nestihol Dzurinda s Miklošom, to dorazia títo. " vyratúva politička: dôchodková reforma – predĺženie doby odchodu do dôchodku a zníženie dôchodkov; zdravotná reforma - rušenie nemocníc, prípadne zmena nemocníc na doliečovacie ústavy-sťažený prístup k zdravotnej starostlivosti; súdna reforma – zmätočné rušenie súdov a vyprázdňovanie budov, veď sa na niečo (kšeft) zídu; školská reforma – degenerácia detí a mládeže a oklieštenie akademických slobôd vplyvom štátu; reforma v energetike – výpredaj zvyšku energetiky za lacný peniaz, zdraženie elektriny a plynu a ďalších výrobkov, tovarov a služieb ako následok aj tejto kvázi reformy; daňovo-odvodová reforma – nikto ju nevidel, ale všetci sa jej bojíme, lebo ju má v rukách pomätenec Matovič.

O peniaze ide až v prvom rade

"Hlavne ide o delenie miliardových dotácií z EÚ a pri tom musia Matovič, Kollár, Remišová a Sulík byť, aj keby sa mali navzájom pozabíjať." uzatvára Kramplová.

Na obrázku môže byť jedna osoba alebo viacerí ľudia a stojaci ľudiaZdroj: FB D. Kramplovej