V Starej Ľubovni pribudne do jari nová turistická atrakcia
02 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Stará Ľubovňa je historické mesto, ktoré sa oplatí navštíviť kvôli jeho hradu a bohatej minulosti. RTVS informovala, že od jari sa na jej návštevníkov chystá aj nová atrakcia - najväčší labyrint v strednej Európe.

6 400 metrov štvorcových

Autorom myšlienky je Jozef Romaňak.  Bludisko je rozdelené na deväť častí. V každej bude drevená socha, hovorí sa v reportáži RTVS. Ak by ste sa náhodou stratili a nevedeli by ste si dať rady, pri každej zo sôch budú oddychové miesta s lavičkami. "Budú tam aj tlačidlá pre privolanie záchrany." objasňuje autor. Projekt ráta aj s výstavbou päť metrov vysokej rozhľadne. Bude mať výhľad práve na hrad. Prejsť labiryntom môže trvať aj viac ako hodinu. 

Na čo je to dobré?

Cieľom projektu je podľa jeho autora "zábavnou a dobrodružnou formou zviditeľniť históriu hradu a mesta." Podľa reportáže malo byť bludisko pôvodne pod hradom, čo však mestskí poslanci neodsúhlasili. A tak labirynt vyrastá v blízkosti rieky Jakubianka. Pribudne tu aj park na športové aktivity a rodinné pikniky. Prezentovať sa podľa reportáže budú môcť aj umelci. 

Matovičova reakcia na neúspech očkovacej lotérie - JEHO TO MRZÍ!
Od začiatku očkovacej lotérie prebehlo 12 týždňov. Včera sa skončila a dnes sa konšpirácia potvrdila - bol to krok riadne vedľa. Viac o tom napísali Topky.sk Autora lotérie to MRZÍ?!? Očkovacia lotéria tu bola vysielaná pod názvom "Byť zdravý je... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Keď už budete na Spiši

Keď už budete na Spiši, určite nevynechajte Červený kláštor pod pieninskými Troma korunami, historické mestá Kežmarok a Levoča, ktoré sú z minulosti známe "večnými" spormi. Na skok sú kúpele Vyšné Ružbachy alebo rázovitý Ždiar. Ak ste milovníkmi turistiky, oceníte neďaleký Slovenský raj s jeho roklinami. Na tie však do jari radšej zabudnite.