Kamenický: Ďalšie babráctvo tejto vlády je priam sociálny horor
31 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Milí priatelia," píše v príspevku na sociálnej sieti Ladislav Kamenický (SMER - SD). "SaS vyhlásila džihád gastrolístkom a v snahe ich postupne zrušiť sa naplno prejavil antisociálny apetít tejto babráckej vlády," zdôrazňuje.

Kamenický v príspevku vysvetľuje, ako SaS a Matovič okradli zamestnancov a živnostníkov na stravnom v dobe, keď majú ľudia existenčné problémy a prichádza extrémne zdražovanie. Za tento čin by poslanec Smeru tejto vláde udelil na Oscaroch cenu Zlatá malina, v kategórii Antisociálny čin roka. 

Kamenický pripomína, ako upozorňoval v minulosti na to, že vláda bude chcieť postupne rušiť gastrolístky, aby stravné postupne zaniklo na výplatnej páske. Zámerom SaS ako prekonať odpor ľudí a odborárov bolo podľa neho urobiť to postupne, tzv. salámovou metódou. "Najskôr zaviedli duálny systém, kde chceli zrovnoprávniť gastrolístky s hotovosťou," píše.

Prieskum: Voľby by vyhral Hlas-SD pred Smerom-SD a SaS
Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v októbri, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 19,3 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana Smer-SD s podporou 15,5 percenta. Tretia by bola strana SaS s 12,2 percenta hlasov. Vyplýva to z... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | TASR

Babráctvo tejto vlády

Tu sa  ale podľa neho naplno prejavilo babráctvo tejto vlády, lebo ako vysvetľuje, gastrolístky boli oslobodené od daní a odvodov v plnej výške a pri hotovosti len do 2,81 eur.

"Keď to títo diletanti zistili, tak sa to rozhodli napraviť. A všetci by čakali, že vláda oslobodí od daní a odvodov aj celé príspevky na stravné v hotovosti," vysvetľuje. "Ale, nestalo sa," píše.

Títo diletanti, ako nazýva členov koalície Kamenický to dotiahli do dokonalosti, zdanili a zodvodnili pri gastrolístkoch aj to, čo doteraz bolo bez daní a odvodov, teda dobrovoľný príspevok zamestnávateľa na stravné nad 2,81 eur na gastrolístok. 

Kamenický vysvetľuje na sociálnej sieti, o koľko antisociálna vláda podľa neho okradla ľudí. "Po novom, na každom 1 euro dobrovoľného príspevku zamestnávateľa na váš gastrolístok nad sumu 2,81 €, ako zamestnanec prídete na daniach a odvodoch cca o 6 eur mesačne, respektíve 72 eur ročne. Ak vám zamestnávateľ dobrovoľne prispieva na jeden gastrolístok 2 euro, tak zamestnanec príde za rok o 144 eur," píše. 

Živnostníci prídu podľa Kamenického ešte o viac. "Po novom budú dodaňovať a platiť odvody z 2,29 eur za jeden gastrolístok. Živnostník tak príde ročne cca o 180-190 eur," vysvetľuje Kamenický.

A aby toho nebolo podľa neho málo, tak poukazuje aj na to, že pri gastrolístkoch aj zamestnávateľ zaplatí štátu za každé euro dobrovoľného príspevku navyše 7 eur za mesiac.

Preddušičková spomienka na generála Lučanského a ďalších likvidovaných
Začína sa "dušičkové" štvordnie. To zas bude dojemných rečí politikov a ešte dojemnejších statusov a selfíčok v nich! To zas potečú emócie prúdom! Lenže, koľkých práve títo politici do tých hrobov poslali priamo či nepriamo? Poďme iba tak,... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Utrpia všetci, bohatší bude štát

A preto sa Kamenický pýta, ako sa zamesnanec naje za 2,81 eur, keď sa očakáva zdražovanie? Poslanec za stranu SMER - SD poukazuje aj na to, že utrpí aj toľko skúšaný sektor - gastro. "Nielenže vláda gastru počas pandémie nepomohla, ale ešte im touto novelou zatĺkla ďalší klinec do rakvy a robia to pokútne cez poslanecký návrh! Koaliční poslanci, ktorí sa pod tento zákon podpísali zjavne netušili, čo činia," píše. 

Čerešničkou na torte podľa neho je to, že z celej situácie sa najviac teší Igor Matovič, ktorý namiesto toho, aby prispel ľuďom na stravné, tak práve naopak, bude mať vyšší príjem do štátnej kasy. "Sociálny horor v priamom prenose," konštatuje Kamenický.

Takto vyzerá Monika Beňová rok po pôrode! (FOTOGALÉRIA)
Poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová sa pred rokom stala druhýkrát mamou. Dnes rok po pôrode pridáva fotky na instagram so svojou dcérou Leou, na ktorých vyzerá naozaj spokojne a šťastne! Informáciu poskytla pluska.sk Dva roky dozadu,... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Denis Merva