Na svete je ďalšia porcia z "pytliackych" videí
29 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Dnešný prídel informácií zo seriálu hon na "pytliakov", sa týka komunikácie R. Fica s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom. Bližšie ju rozoberá aj Pluska.

Slovensko žije videoseriálom z uniknutých videonahrávok odposluchov. Sú na nich stretnutia Roberta Fica, Roberta Kaliňáka s oligarchom Miroslavom Bödörom a advokátmi Marekom Parom či Pavlom Gašparom. Podľa najnovších zverejnených informácií, nahrávky obsahujú rozhovory, v ktorých Fico spomína generálneho prokurátora Maroša Žilinku. „Strašne sa bojí. Úplne sa uzatvoril, popredal nejaké veci, motorky a takéto veci. Nikam nechodí a nič nerobí,“ citujú médiá šéfa Smeru. Ten dodáva, že na akékoľvek povzbudzujúce esemesky, ktoré Žilinka od neho dostáva v súvislosti so svojím postupom, vraj odpovedá „smajlíkom“. „Tak sa jednoducho bojí.“

Jeden z popredných debilov pôsobiacich v denníku SME, napísal ďalšiu nehoráznu lož
Peter Tóth si nedával servítku pred ústa a na sociálnej sieti vo svojom statuse "to dával" naplno. Poďľa neho - "Roman Cuprik je jeden z popredných debilov pôsobiacich pod vedením starej panny Balogovej v denníku SME. Dnes napísal ďalšiu nehoráznu... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

V Lipšicovom prípade len dve možnosti

Ďalej mal expremiér spomenúť, že pred pár mesiacmi od Žilinku dostal odkaz, aby opoziční politici naňho nerobili tlak. O Žilinkovi sa s advokátom Parom hovorili o tom, že Fico chcel podať návrh na začatie disciplinárneho konania voči špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Napadnutie bezpečnostnej previerky, ktorú dostal vďaka ministrovi práce Milanovi Krajniakovi, alebo cez disciplinárne stíhanie - to sú podľa Fica dve možnosti, ako dostať D. Lipšica z jeho funkcie.

Paragraf 363

Na inom stretnutí údajne R. Fico spomínal, že Maroš Žilinka veľmi málo komunikuje: „Veľmi málo, úplne je odizolovaný. Nechce, aby mal nejaké kontakty". Podľa Ficovho tvrdenia Žilinka chodí na východné Slovensko na poľovačky. Ten známy Ficovi údajne poslal Žilinkov odkaz, že sa nemusí báť prijatia zmien pokiaľ ide o paragraf 363 a rozdelenie Generálnej a Špeciálnej prokuratúry.

Žilinku spomína aj Kaliňák

Ten údajne hovorí, že Žilinka chcel funkciu, lebo funkcie má rád. „Na druhej strane, rovnako rád má aj nezávislé rozhodovanie, svoje vlastné. On povie, že to bude, a bude," dodáva podľa Plusky bývalá dvojka Smeru..

https://login.hlavnydennik.sk/2021/10/29/peniaze-z-ficovej-kancelarie-lezia-na-srdci-aj-europoslankyni

Čo na to Žilinka?

Ten tvrdí, že nemá žiadnu vedomosť o spomínanej snahe Roberta Fica kontaktovať ho. "S Robertom Ficom nie je generálny prokurátor SR v žiadnom vzťahu či kontakte. Nedá sa zastrašiť či ovplyvniť nikým a ničím, a pri výkone svojej zákonnej pôsobnosti odmieta akýkoľvek zásah vedúcik ohrozeniu jeho nestrannosti," uvádza sa v stanovisku, ktoré Generálna prokuratúra zaslala pre denník Plus jeden deň.  So špeciálnym prokurátorom má generálny prokurátor SR výlučne pracovný vzťah, vyplývajúci z ich zákonných oprávnení a povinností a zo vzájomného vzťahu podriadenosti a nadriadenosti.