Kollár: Chodím po regiónoch aj vo vašom mene!
25 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Reforma nemocníc je na Slovensku stále diskutovaná téma. Dnes do Trstenej, kde sa nedávno konal protest proti prekategorizovaniu tamojšej nemocnice, vycestoval predseda NR SR Boris Kollár. Informoval o tom denník eReport.

Ministerstvo s jeho aktivitami nesúhlasí

Ministerstvo zdravotníctva prosí koaličné hnutie Sme rodina, aby cez emócie ľudí v regiónoch nebrzdilo reformu zdravotníctva. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. Ide o reakciu na pondelňajšie slová predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), ktorý vyhlásil, že je proti tomu, aby sa zrušila nemocnica v Trstenej. "Zástupcovia ministerstva zdravotníctva kolegom z predmetnej politickej strany minulý týždeň jasne vysvetlili, že žiadna nemocnica sa rušiť nebude. Ako na stretnutí zaznelo, optimalizácia siete nemocníc spolu s reformou všeobecnej ambulantnej sféry prinesie pacientom kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť, lepšie pracovné podmienky pre zdravotníkov a zadefinuje nárok pacienta," vysvetlila Eliášová pre TASR. 

Nedovolím, nepodporím!

Predseda parlamentu Boris Kollár sa v Trstenej po rokovaní s Mariánom Tholtom, riaditeľom Hornooravskej nemocnice s poliklinikou v Trstenej, vyjadril: “Nebudem za to hlasovať a urobím všetko pre to, aby som presvedčil čo najviac koaličných poslancov, aby sa postavili proti takémuto nezmyslu, akým je rušenie okresných nemocníc."  

Aktuálne - Oravci blokujú priechod do Poľska!
Aktuálne prebieha podľa portálu Aktuality.sk protestná blokáda hraničného priechodu do Poľska Trstená - Chyžné. Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Chce byť v koalícii

“Kde prídem, tam sú proti tomu. Nech si pani Kolíková vymyslí nejakú inú hračku.” skonštatoval na margo súdnej mapy a ministerky Kolíkovej, ktorá ju predkladá. Hoci sa nie raz vyhrážal odchodom z koalície, stále chce byť jej súčasťou. “Nedovolím, aby sa takéto niečo zrušilo. Neexistuje, aby to nejaký úradník, ktorý to už raz od stola napísal pre minulú vládu, teraz vytiahol, premaľoval a dal to našej vláde."

Za našu nemocnciu zabojujeme!

Odkazuje riaditeľ nemocnice v Trstenej, M. Tholt. “Máme čo robiť, práce je veľa. Robíme to pre ľudí, ktorí tu žijú, vážime si ich a sme tu kvôli nim.” Povedal tiež, že chce zabojovať za to, aby bola Hornooravská nemocnica zaradená do vyššej kategórie.