Potvrdené! Ľudia, ktorí zahynuli v Belgicku pri autonehode sú Slováci
24 | 10 | 2021 I Eka Balašková

 Informácia o smrteľnej nehode Pegueota s pravdepodobne slovenskou posádkou, bola zverejnená už ranných hodinách. Portál Pluska priniesol bližšie informácie a potvrdil, že naozaj šlo o Slovákov.


V Belgicku po nehode zahynuli štyria ľudia, pravdepodobne Slováci
V sobotu ráno zahynuli štyria ľudia po tom, ako ich auto skončilo vo vode v kanáli Leie v centre Gentu. S najväčšou pravdepodobne majú slovenskú štátnu príslušnosť. S odkazom na vyhlásenie polície v Gente to na svojej webovej stránke uviedla RTVS... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Potvrdené Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

"Potvrdzujeme, že šlo o štyroch občanov SR. Sme v kontakte s miestnymi úradmi. Vzhľadom na GDPR ale žiadne bližšie informácie nebudeme poskytnúť," uviedol Juraj Tomaga, hovorca MZVEZ SR.
Výpovede svedkov

„Pozeral som televíziu, keď som začul brzdenie auta vo vysokej rýchlosti. Bolo počul poriadny náraz a potom zostalo iba ticho," hovorí neďaleko bývajúci Kevin Lippens. Okamžite sa vydal na miesto tragédie. „Auto bolo pod vodou a svetlá stále svietili. Už som však nevidel žiadny pohyb. .. o pár minút prišli záchranári."

Ďalší občan Gentu rovnako začul obrovský hluk, po ktorom nasledovalo hrobové ticho. "Bohužiaľ, tu sa to stáva často. Ihneď som zalarmoval starostu a informoval ho, čo sa stalo," povedal anonym.
Nebezpečný úsek a rýchla jazda

Tá nie je v tomto mieste ničím výnimočným. "Pravidelne tu v noci ľudia jazdia príliš rýchlo. Moje vnúčatá sa často budia s plačom,“ povedal svedok nehody Adriaan Van Landschoot. "Minulý rok tu pri rovnakej nehode zomrel mladý pár."