Rúška sú príčinou oslabenej imunity
17 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Ľudí túto sezónu na rozdiel od tej minuloročnej trápi výnimočne silná nádcha. Ako si to vysvetľujú odborníci, zisťoval portál tvnoviny.sk.


Mnohí Briti súčasnú nádchu označujú za najhoršiu nádchu všetkých čias. Trvá dlho, kým sa z nej dostanú. Bolesť hlavy, nádcha, kýchanie, bolesť v krku a strata čuchu nie sú len znakmi covidu 19, ale aj iných chorôb. Preto je veľmi ľahké zameniť si diagnózy. Aj to môže uľahčiť šírenie.

Podobné problémy trápia aj Čechov. „Nechala som si po pár dňoch urobiť PCR test, ktorý bol negatívny. Potom som ešte takmer tri týždne zápasila s hrozným kašľom, nádchou a ďalšími problémami,“ uviedla čitateľka.

Podľa českých expertov za tieto problémy nemôže vakcinácia proti COVID-19. To iba ostatné choroby nevymizli. A na ne vakcína neúčinkuje.

Jedným z hlavných dôvodov však môže byť oslabená imunita ľudí. Bolo zakázané stretávať sa, nosili sa rúška a respirátory, a preto sa imunita oslabila. Na vine teda môžu byť rôzne druhy ochorení. To mohlo spôsobiť aj zvýšené ochorenia detí, ktoré sa po dlhom čase vrátili do škôl.

Rúška nepomohli, chrípka sa vrátila
Na rozdiel od minulého roka, tento rok majú lekári plné čakárne pacientov s chrípkou, uvádza nitraden.sk. Najviac chorých pribudlo v Nitrianskom kraji. Na celom Slovensku sa vyskytuje viac ako 30-tisíc prípadov akútnych respiračných... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga