Peniaze navyše pre zbytočný úrad s kopou plytkých fráz a moletnú manekýnu?
14 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Z návrhu rozpočtu na obdobie 2022 až 2024 vyplýva kadečo. Okrem iného aj to, kto si polepší a o koľko. Návrh rozpočtu na uvedené obdobie schválila vláda. "O poriadne sumy si polepšia prezidentka a Úrad vlády," informuje portál Pluska. 


Návrh rozpočtu na obdobie 2022 až 2024 vláda schválila nielen s mínusmi, ale aj s plusmi. Kým niekde sa bude škrtať, lebo peňazí niet, inde sa bude pridávať. Polepšiť si má parlament, prezidentka a aj úrad vlády.



Úrad vlády si prilepší o 85 miliónov eur

"Kým prezidentka a parlament iba mierne, úrad vlády ráta so zvýšením výdavkov o viac ako 85 miliónov eur," píše portál Pluska.  Peniaze podľa dostupných informácií majú byť k dispozícii na financovanie výskumu, vývoja a inovácií, na boj proti korupcii pre Národnú implementačnú a koordinačnú autoritu a pre Úrad na ochranu oznamovateľov korupcie. Medziročný rast má byť podľa Plusky spôsobený najmä výdavkami Plánu obnovy a odolnosti v sume 123,8 milióna eur. Do kapitoly úradu sa rátajú aj výdavky Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, ktoré budú presunuté z Ministerstva vnútra. Ide o sumu 927 tisíc Eur.


Ďalší slušňák z OĽaNO "loví" hlavu guvernéra Národnej banky Kažimíra
Prezumpcia neviny je pojem, s ktorým, ako sa zdá, každý narába podľa toho, ako mu to pasuje do karát. Keď je potrebné, tak sa kričí platí prezumpcia neviny. Keď to potrebné nie je, tak pojem prezumpcia neviny neexistuje. Video, ktoré zverejnil... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Neuveriteľná suma na poslancov, asistentov poslancov a pod.

A koľko nás budú stáť poslanci, asistenti poslancov, náklady na ubytovanie mimo ubytovacieho zariadenia parlamentu a náklady na činnosť poslaneckých klubov? "Výdavky kancelárie NR SR by mali v nadchádzajúcom roku dosiahnuť 37,7 milióna eur," píše Pluska. Zahrnuté sú aj výdavky súvisiace s rekonštrukciou a prevádzkou Bratislavského hradu.

Suma vo výške 5,32 milióna eur bude využitá na zabezpečenie úloh súvisiacich so zabezpečením podmienok a všetkých činností potrebných na výkon ústavných právomocí prezidenta. Ide o sumu, ktorú má v návrhu na budúci rok kancelária prezidenta.

Ministerstvo šokuje: Sulíkov štátny tajomník by si tak rád pokecal s Ficom, no on nechce!
Celá Európa dnes rieši závratné zvyšovanie cien energií a Slovensko nie je výnimkou. Hlavne pred zimou budú musieť mnohí načrieť hlbšie do vrecka. O zvyšovaní cien by vraj veľmi rád podebatil aj štátny tajomník z rezortu hospodárstva Karol Galek.... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Diana Zaťková