Primátor Bratislavy Vallo s prehľadom "odpinkal" vicepremiérku Remišovú
08 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniky Remišovej (Za ľudí) v stredu spochybnila dokončenie projektu predĺženia električkovej trate z Petržalky až na Janíkov dvor, do konca roka 2023.



Mesto sa bráni

Ak by podľa hovorkyne mesta mala nastať situácia, že nová električková trať nebude v plnej miere hotová do konca roka 2023, dovtedy zrealizované práce môžu byť vďaka fázovaniu projektu plnohodnotne prefinancované z eurofondov. “Zvyšná alokovaná suma bude použitá na financovanie iných dopravných projektov v Bratislave, o čom existuje aj dohoda s ministerstvom dopravy,” spresnila hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.


Žilina má veľký problém s diviakmi
"V jesennom období sú ostatné poľnohospodárske plodiny, ako kukurica a podobne, už pozbierané," vysvetlil Mišovčík: "A tak je pre diviaka ovocie, popadané zo stromov, pre diviaky ideálnou potravou." Diviaky však lákajú aj odpadky a vône z kuchýň.... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Eka Balašková


Naozaj to zanedbali?

Podľa hovorkyne oproti plánovanému scenáru realizácia projektu mešká len mesiac. Hlavné mesto má pripravené dopravné projekty v hodnote niekoľko sto miliónov eur a tie je možné zrealizovať do konca roku 2023. “Podstatné je, ako rýchlo dokáže štát tieto žiadosti o nenávratné finančné príspevky spracovať. Vicepremiérka o tomto postupe, samozrejme, vie, keďže ju osobne o tom informoval aj primátor,” povedala hovorkyňa mesta.


Čisto politické dôvody?

Mesto cez svoju hovorkyňu pripomenulo, že ÚVO bez námietok ukončil kontrolu verejného obstarávania na tento projekt len pred dvoma týždňami. Remišová silno pochybuje, že sa mestu podarí predĺžiť električku v Petržalke do konca roka 2023. Ak sa tento termín nestihne, pôjde podľa jej slov o zlyhanie bratislavského magistrátu. Poukázala pritom na fakt, že pre Bratislavu bolo na tento projekt z eurofondov vyčlenených v programovom období 100 miliónov eur.


Paráda: O dôchodcov v zariadeniach sociálnych služieb sa môžu starať aj pozitívne testovaní zamestnanci
Pamätáte sa ešte na to, ako sa počas druhej vlny pandémie koronavírusu mohli o pacientov v zariadeniach sociálnych služieb mohli starať aj pozitívni zamestnanci? Ak áno tak vedzte, že je to tu opäť! Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik