Ďalší prieskum hlúpo tlačiaci na nezaočkovaných
06 | 10 | 2021 I Ján Papuga
O prieskume z agentúry Focus pre televíziu Markíza informuje portál tvnoviny.sk. Podľa neho si väčšia časť Slovákov želá, aby boli zdravotníci a učitelia povinne zaočkovaní proti covid 19.

Na základe vyjadrenia bližšie nešpecifikovaných respondentov v počte 1002 si očkovanie zdravotníkov, učiteľov a seniorov praje väčšina Slovákov. Ide o dve kategórie ľudí, ktoré priamo pracujú s ľuďmi. Zároveň sú to kategórie, ktoré na základe iných odborných názorov alebo vlastných skúseností v závažnom počte odmietajú očkovania aj pod hrozbou výpovedí. V prípade seniorov ide podľa vládnych odborníkov o rizikovú skupinu.

ŠOK v EÚ: Slovinský ústavný súd zablokoval povinné očkovanie zamestnancov
Slovinsko zablokovalo povinné očkovanie verejných zamestnancov. A to doslova niekoľko hodín predtým, ako mal zákon nadobudnúť účinnosť. Tamojšia vláda požadovala, aby bolo približne 31 000 ľudí z radov štátnych zamestnancov, policajtov a vojakov... Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Ivan Brožík


Povinné očkovanie v percentách

56, 7 % respondentov by súhlasilo s povinným očkovaním lekárov a zdravotných sestier, proti ich povinnému očkovaniu bolo 40,7 % respondentov.

52 % bolo za povinné očkovanie pedagógov, 45 % sa vyjadrilo proti.

Najväčšiu podporu má povinné očkovanie medzi sympatizantmi strany „Za ľudí“. V prípade zdravotníkov je to až 95,2 %, v prípade pedagógov 95,1 % a seniorom by nanútilo očkovanie 86,8 %.

Najviac odporcov povinného očkovania je medzi fanúšikmi subjektov ĽSNŠ a Republika.

Očkovací nátlak

Napriek mnohým nátlakom a pokusom o segregáciu občanov je očkovanie na Slovensku nepovinné. Podľa mnohých právnikov sa však nezákonne vyžaduje pri vstupe do niektorých prevádzok. Pri počte nezaočkovaných a zároveň nedostatku učiteľov, zdravotníkov na Slovensku by bolo politickou samovraždou nariadiť ich povinné očkovanie. Musela by tomu predchádzať široká diskusia aj o rizikách, ktoré môže očkovanie spôsobiť. Dnes sa o vedľajších účinkoch vakcín v mienkotvornom mediálnom priestore nehovorí.

Nový Zéland zaznamenal prvé úmrtie súvisiace s covidom za vyše pol roka
Na Novom Zélande zomrela v piatok večer v nemocnici v Aucklande na komplikácie spôsobené infekčným ochorením COVID-19 žena-deväťdesiatnička. Keďže mala aj iné zdravotné problémy, nebolo ju možné pripojiť na umelú ventiláciu. Informovala o tom... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | TASR


Podobné ankety slúžia masívnemu nátlaku na slobodné rozhodnutie občanov neočkovať sa, hoci ide len o viac-menej presné a niekedy tendenčné štatistické údaje. Treba ich brať s veľkou rezervou.