Baránek ŠOKUJE: "Podávam trestné oznámenie na vedenie OD IKEA Bratislava" (VIDEO)
03 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Vyzývam členov exekutívy, poslancov NR SR, ako aj médiá, ktoré ich podporujú - okamžite zastavte s touto zločineckou, bezprávnou svojvôľou. Uvedomte si, kam ste priviedli obyvateľov SR. To, čo páchate, výdatne podporovaní niektorými médiami, je zločin. Budete musieť byť postavení pred súd. To nie je pomstychtivosť. To je nevyhnutný predpoklad na to, aby Slovensko ako štát mohlo existovať ďalej." Citát: Ján Baránek. 


"Podávam trestné oznámenie na vedenie OD IKEA Bratislava" je názov najnovšieho príspevku politológa Jána Baráneka. Zverejnil ho na sociálnej sieti, aj na YouTube kanály. Baránek vysvetľuje, z akého dôvodu trestné oznámenie podáva. Politikom a zástupcom médií odkazuje, že sa budú musieť postaviť pred súd.  "Narobili ste veľa zla. Veľa ľudí kvôli vám umrelo. Veľa ľudí sa kvôli vám dostalo pod hranicu chudoby. Veľa ľudí má kvôli vám vážne psychické problémy," vysvetľuje. "Budete mať možnosť však svoju prípadnú nevinu dokázať. Pred súdom. Jednoducho, tento proces bude musieť v budúcnosti prebehnúť. Spravodlivý súd s vami. Toto očakávajú tisíce až milióny občanov Slovenska," dodáva.


V úvode príspevku politológ Ján Baránek sa opätovne vracia k tomu, na čo už dlhšie upozorňuje. Ide podľa neho o sústavne porušovanie zákonov SR a Ústavy SR. "Vyhlášky hlavného hygienik sú vydávané svojvoľne, bez opory v zákone, takže sú neplatné. Aspoň tak hovorí Ústava SR," píše politológ.


Vysoké ceny slovenských potravín by mohli byť nižšie, keby...
Poľnohospodári a potravinári žiadajú od obchodu viac ústretovosti voči domácej produkcii tak, ako to dokážu pri reťazcoch v Rakúsku či v Nemecku, informoval portál pravda.sk. Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Ján Papuga



Zamestnanec je pod tlakom a hrozbou straty zamestnania, môžu nastať konflikty

Štát podľa neho úplne nepochopiteľne prenáša zodpovednosť za dodržiavanie týchto protiprávnych predpisov na osoby, ktoré sú v priamom kontakte s občanmi. "Na predavačky, SBS-károv a pod.," vysvetľuje. A takéto nezodpovedné konanie môže podľa Baráneka veľmi ľahko viesť ku konfliktom, fyzickému násiliu a až k tragédiám. "Zamestnanec je pod tlakom a hrozbou straty zamestnania a pod., začne obmedzovať práva ľudí, nervovo labilnejší jedinci sa ľahko môžu uchýliť ku skratovému konaniu, ktoré skôr, či neskôr, povedie k tragédii," vysvetľuje.


Trestné oznámenie politológ podáva na OD IKEA v Bratislave a vo videu zverejnil situáciu, kedy mu zabránil člen SBS a zamestnanci IKEA v prístupe do reštaurácie. Baránek upozorňuje, že nie každá situácia sa skončí tak, ako to je v jeho videu, bez fyzických inzultácií. A uvádza aj príklad: "Predstavte si situáciu, v ktorej sa napr. otec dieťaťa s vysokými teplotami nedostane do lekárne, lebo nemá OTP. A predstavte si, že ten otec nie je nejaký intelektuál. A nemá ďaleko k pästným "súbojom. A oproti nemu stojí mladá, útla magistra..."











Médiá majú robiť žurnalistiku a nie propagandu a reklamu

"Máte už iba jednu možnosť," dodáva v závere. "Čím skôr prestať s bezprávím, ktoré ste nastolili. Lebo čím skôr prestanete, tým menej viny na seba ešte naberiete. Ale najmä, musíte prestať kvôli obyvateľom Slovenska," zdôrazňuje Ján Baránek. A dodáva, že situácia je dnes napätá a spoločnosť polarizovaná a kedykoľvek môže dôjsť k tragédii.

Politológ zároveň vyzýva médiá, aby prestali s rozdeľovaním spoločnosti, šírením animozity voči skupine obyvateľstva, ktorá očkovanie odmieta a začali robiť to, čo robiť majú. Informovať. A prinášať názory všetkých odborníkov.

Od médií očakáva žurnalistiku a nie propagandu a reklamu. "Prestaňte robiť arbitrov v problematike, ktorej nerozumiete a na ktorú nemáte vzdelanie. Prestaňte vy, novinári, posudzovať, kto odborníkom je a kto nie. Prestaňte svoje názory a svoje pravdy vydávať za axiomy. Začnite si robiť svoju robotu. Pátrajte po pravde a informujte tak, ako informovať máte," píše.

Z reťaze utrhnutá Britney Spears sa otŕča všade holá!
Po 13-tich rokoch je americká speváčka Britney Spears konečne na slobode! Jej otec Jamie (69) už nie je jej opatrovníkom. Tento míľnik v jej živote musí byť samozrejme poriadne oslávený. Na instagrame sa 39-ročná speváčka opäť predviedla, fotí sa... Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Denis Merva