Ďalší dlh Zuzany Čaputovej voči národnostným menšinám, tvrdí Aliancia
29 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová
Maďarské strany MOST- HÍD, SMK a Spolupatričnosť sa nedávno spojili a vznikla nová Aliancia. Tá reagovala na správu prezidentky Zuzany Čaputovej o stave republiky a hovorí o zabudnutí na národnostné menšiny.

"Aliancii v prejave hlavy štátu chýbal dôraz na dôležitosť vzájomného porozumenia a mierového spolužitia medzi väčšinovým národom a národnosťami," píše portál MA7.sk

„V dnešnom príhovore hlava štátu správne poukázala na najväčšie traumy krajiny,“ uvádza sa vo vyhlásení Aliancie, pre redakciu MA7.sk.

„Súhlasíme s tým, že zvolení zástupcovia Slovenska majú spoločnú zodpovednosť za úspechy, neúspechy a rastúce napätie v spoločnosti. Rovnako ako hlava štátu považujeme za najdôležitejšiu úlohu ozdravný proces v oblasti spravodlivosti. A minimalizáciu následkov pandémie. “ uvádza sa podľa MA7.sk vo vyhlásení.

Matovič šokuje: Ak neustojíme najbližšie tri týždne, odchádzame.
Minister financií Igor Matovič mení rétoriku! Najnovšie sa vyjadril, že nasledujúce tri týždne budú pre vládnu koalíciu kľúčové. Buď to zvládnu, alebo pôjdu preč. Žeby expremiér konečne pochopil, že na Slovensku tejto vládnej koalícii zo dňa na... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Zuzana Čaputová sa vo svojej správe nevenovala členom národnostných menšín

„Našej pozornosti však neuniklo, že pani Čaputová sa ani vo svojom druhom vystúpení o stave krajiny nevenovala členom národnostných komunít,“ uviedli podľa MA7.sk členovia Aliancie. "Hlava štátu podľa nich nevyužila príležitosť aby zdôraznila dôležitosť vzájomného porozumenia. A mierového spolužitia medzi väčšinovým národom a národnosťami," píšu.

"Malo to byť nevyhnutné nielen preto, že Maďari a iné národnosti žijúce na Slovensku zostali dlhé desaťročia bez politickej reprezentácie, ale aj preto, že každý ôsmy občan tejto krajiny patrí k nejakej národnostnej menšine. Predovšetkým ale kvôli úcte, spolupráci, citlivému prístupu k národnostným otázkam, ktoré boli v súčasnom volebnom období nahradené postupným rušením dosiahnutých výsledkov,“ uvádza sa vo vyhlásení Aliancie.

Slováci sa musia pripraviť na katastrofu! Zdražovanie bude horšie, ako sme si mysleli, varuje NBS
Ceny lámu rekordy! Masívne zdražovanie energií, rekordné ceny na veľkoobchodnom trhu, zvyšovanie cien základných potravín ako pečiva, mliečnych výrobkov či mäsa, ale aj elektroniky, pohonných látok či tabaku. Národná banka Slovenska (NBS) varuje,... Čítať ďalej
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková