Richard Kollár odporúča ako plnohodnotne prežiť jeseň aj s ich treťou vlnou
14 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Nepočúvajme, čo hovoria politici, ktorým ide len o politickú záchranu ich samých. Doslovne cez mŕtvoly. Ale žime naplno. Neodriekajme si veci, ktoré robia náš život plnohodnotným. Všetko má svoje hranice." Richard Kollár


Všetko má svoje hranice tvrdí matematik Richard Kollár a na sociálnej sieti vyzýva k tomu, aby sme nepočúvali politikov, ale žili naplno. Myslí si, že jeseň kvôli tretej vlne Covid 19 - Delta bude zaujímavá, podľa neho pre niektorých aj veľmi smutná. Ale väčšina ľudí ju už môže prežiť takmer normálne. "Najmä vo svojich hlavách," píše. A prosí, aby nikto neprispieval k eskalácii napätia v spoločnosti. A aby sme si namiesto správ pustili dobrú hudbu. Zverejnil aj osem bodov, ako prežiť jeseň s treťou vlnou.

Ak by sa národ dozvedel, o čo skutočne v tejto „chytačke“ ide, bola by tu revolúcia, myslí si Belousovová
Zatýkanie v Národnej kriminálnej agentúre, aj na policajnej inšpekcii je niečo, čo vzbudzuje nielen maximálnu pozornosť, ale aj záujem ľudí o to, čo sa vlastne v našej polícii deje. Že v nej prebiehajú nejaké prazvláštne boje dnes už, okrem... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Cestovanie, rúška, ochrana

Situácia podľa neho na Slovensku môže byť v októbri až tak zlá, že iné krajiny sa budú pred cestujúcimi zo Slovenska chrániť povinnou karanténou. "Možno aj pre očkovaných, preto cestovanie v októbri a novembri zo Slovenska môže byť komplikované, predpovedá Richard Kollár.

Kedy je potrebné rúško odporúča Kollár vyhodnocovať individuálne. "Ak ste niekde, kde je riziko vyššie, chráňte sa. Ak sami beháte v lese, nosenie ochranných pomôcok nemá naozaj žiaden zmysel. Koronavírus je zoonóza, ale zatiaľ nebol pozorovaný prenos na srnky a veveričky," píše.

Chrániť sa má podľa neho zmysel. Ale myslí si, že prílišná ochrana teraz, či na konci vlny už nie je tak významná z hľadiska ochrany osobného zdravia, ako počas vrcholu vlny. "Počas vrcholu je potrebné naozaj zabrať, infikovaných vtedy budete bežne stretávať. Nezabúdajte ani na to, že pohyb vonku, rekreačný šport, rozmanitá strava, prípadne potrebné doplnky stravy pomáhajú dlhodobo posilňovať imunitu. Pomôžu aj proti chrípke a iným ochoreniam, ktoré v čase vrcholu vlny tiež nechcete dostať," píše.

Liberáli, zenbudhisti a ateisti, SEM! Pápež prišiel
Na stretnutie s pápežom pozvala prezidentka osoby verejného života, ktoré by za starých dobrých čias nemohli ísť na oči žiadnemu slušnému človeku. Nieto ešte pápežovi. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Petra Demková

Neobmedzujte svoje činnosti

Kollár si myslí, žeby počas tretej vlny by sme už nemali obmedzovať činnosti, ktoré nás tešia a vykonávať ich, ale zároveň si myslí, žeby sme mali obmedziť to, čo je nevyhnutné. Normálny život podľa neho postupne prichádza, ale je potrebné aby sme si urobili poriadok aj v hlave. Myslí si, že v Covid automate je potrebné vykonať zmeny a aj to, že v niektorých veciach sme sa jednoducho zasekli, ale je potrebné vnímať farby jednotlivých okresov, ktoré hovoria aj o odhade budúceho stavu regiónu, kde žijeme.

Na sociálnej sieti sa vyjadril aj k testovaniu detí na školách a či vôbec pustiť deti do škôl, počas tretej vlny Covid19.

Život s pocitom neslobody, alebo polarizácia „vďaka“ Covid-19 (Willi Huber)
Komentár Willi Huber (Report24) Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová


.