Medveď spáva pred dverami domov, občas aj na koberčekoch, musia ho odloviť
09 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Nedávno bol na internete zverejnený obrázok o tom, ako policajti nasadzujú medveďom putá a oni sa bráni tým: Vzali ste nám lesy, nasťahujem sa k vám. Tak nejako to bolo. Keď sa ale vcítime do kože ľudí a konkrétne dedinčanov na strednom Slovensku, ktorým odvážny maco spáva rovno pred dverami domov, niekedy aj na koberčekoch a nemôžu ísť do práce a navyše už nezaberajú ani riešenia zásahové tímu, situáciu je nutné riešiť. Medveďa odlovia.


Po Starých Horách v okrese Banská Bystrica, ako informuje portál Čas, sa potuluje asi dvojročný chlpáč, ktorý si tam medzi odpadkami hľadá jedlo. Niekedy sa v obci zdržuje až do rána, konkretizuje Čas a dedinčania sa ho boja.

Starosta obce Marián Gajdoš sa snažil medveďa aj za súčinnosti zásahového tímu odplašiť, ale je navyknutý na ľudí. Živý sa odpadkami a ľudia sa ho obávajú. "Volali mi, že nemôžu ísť do práce, lebo medveď im leží pri dome. Zašiel do dvora, alebo si ľahol aj na koberček pred dverami,“ uviedol starosta, ktorý sa podľa portálu Čas obrátil aj na zásahový tím. Občanov upozornil, aby si zabezpečili odpad, domáce zvieratá a včelstvo.

Inšpekcia by v pondelok mala vypočuť stíhaného svedka Petrova
Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR by v pondelok 13. septembra mal vypočuť stíhaného svedka Petra Petrova. Informuje o tom televízia Joj noviny.sk. Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Nočné hliadky budú na neho striehnuť a keď ho vystriehnu, veterinár ho uspí a vykoná eutanáziu

Podľa starostu Mariána Gajdoša, medveď nie je ich. "Ten nie je náš, lebo naše sú vychované slušne. Je to mladý medveď, ktorý rozhadzuje smeti po obci. Je navyknutý na ľudí a na živenie sa odpadkami,“ uviedol starosta.

Podľa informácií, ktoré zverejnil portál Čas sa pohybuje aj v blízkosti materskej a základnej školy.
Zásahový tím sa snažil medveďa odplašiť, ale nezaberali žiadne spôsoby. Nočné hliadky budú na neho striehnuť a keď ho vystriehnu, veterinár ho uspí a vykoná eutanáziu,“ uviedol vedúci zásahového tímu Jaroslav Slašťan.

Neuveriteľné! Hrnko prezradil Dankove špinavé praktiky s pôžičkami v SNS
Požičal, až keď musel! Bývalý podpredseda národniarov Anton Hrnko prezradil praktiky predsedu SNS "lakomého" Andreja Danka, píše Pluska. Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Tibor Sipos