Orbán rokoval v Ríme s Giorgiou Meloni. Cieľom je urobiť z pravice najväčšiu politickú silu v Európe
29 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Viktor Orbán rokoval v Ríme s Giorgiou Meloni, predsedníčkou talianskej strany Fratelli d’Italia, informoval denník Magyar Nemzet. Na stretnutí rezonovali témy: situácia európskej pravice a rastúca hrozba migrácie.



Cieľom je urobiť z pravice opäť najväčšiu politickú silu v Európe

Ciele predsedníčky talianskej politickej strany Fratelli d’Italia a predsedu maďarskej politickej strany Fidesz sú zhodné. Urobiť z pravice opäť najväčšiu politickú silu v Európe.

Na stretnutí podľa Magyar Nemzet sa zúčastnila aj Katalin Novák, viceprezidentka Fideszu pre medzinárodné záležitosti a bola prerokovaná aj téma migračného tlaku v dôsledku kolapsu Afganistanu.

Predstavitelia oboch strán sa zhodli na tom, že hromadné začlenenie imigrantov nie je riešením. Pomoc treba odniesť tam, nie problémy priniesť sem. Európske krajiny budú musieť odolávať rastúcim migračným tlakom z pevniny i z mora, píše Magyar Nemzet.

Fínska politička Riikka Purra tvrdo presadzuje zastavenie migrácie škodlivej pre krajinu, chce nula azylantov
Nula azylantov. Novozvolená šéfka strany Fínov, Riikka Purra hneď po zvolení jasne deklarovala vo svojom príhovore, že sa obáva azylantov. A spolu s kolegami bude tvrdo presadzovať zastavenie migrácie škodlivej pre krajinu, informoval denník... Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová