MUDr. Šuch: Neexistuje elitný klub vyvolených vlastníkov univerzálnej pravdy
29 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Pri tomto ochorení a víruse sme všetci na jednej palube. Neexistuje elitný klub vyvolených vlastníkov univerzálnej pravdy, tak ako neexistuje žiadna skupina dezolátov, lúzerov. Hovorme spolu, akceptujeme sa a lekári - poďme príkladom, autenticky dodržiavajme princípy, ktorým veríme a propaguje ich, ale predovšetkým, každému chcime pomôcť." MUDr. Slavomír Šuch


MUDr. Slavomír Šuch je lekár internej JIS a urgentného príjmu v nemocniciach Čadca a Trstená a na oddelení urgentného príjmu v Martine. Veľavravný odkaz nechal prostredníctvom sociálnej siete, v ktorom zdôrazňuje, že verejnosť nepotrebuje floskuly, frázy, lotérie, zosmiešňovanie autorít ktorým verí a ktoré môže predstavovať pre každého niekto iný. "Verejnosť potrebuje akceptáciu, dôveru a slobodu sa rozhodnúť, koho nasledovať," píše.
MUDr. Šuch podporuje výzvu "Hovorme spolu"

"Rozprávajme sa, hovorme spolu!" Týmto začína status na sociálnej sieti Slavomír Šuch a pýta sa, či má niekto chuť na debatu podloženú argumentami a faktami "evidencie based medicine" a či si naozaj každý myslí, že výsledok bude jednoznačný tým, že "konšpirátori" budú sfúknutí smršťou vedeckých faktov? Na otázky, ktoré kladie čitateľom príspevku má svoj názor aj samotný lekár. Jeho odpoveď jednoznačná nie je. Šuch si myslí, že v prípade ochorenia Covid - 19 bude mať ktokoľvek, kto sa chce oprieť o usporiadané, konzistentné a neprotirečiace si fakty naozaj problém.

Bukovský a Šuch: Pápežova návšteva je načasovaná úplne presne. Vláda mení všetky motívy na peniaze
26 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Pripomína kategorizáciu obyvateľov

"Očkovaní. Čiastočne očkovaní. Neočkovaní. Po prekonaní ochorenia. Po bezpríznakovom priebehu s vysokými protilátkami v krvi. Po ochorení s nízkymi protilátkami. S odstupom po očkovaní so signifikantným poklesom protilátok. S postcovidovým syndrómom po prekonaní Covidu a s rovnakými príznakmi po druhej dávke vakcíny. S embóliou či trombózou po ochorení, ale aj po vakcinácii. Na ventilátore bez známych rizikových faktorov, ale aj seniori a rizikoví s bezpríznakovým priebehom," píše.
Pripomína možnosti šírenia vírusu

Infekčnosť deltou podľa vírusovej nálože v slizniciach dýchacích ciest u očkovaných aj neočkovaných rovnaká.
Protipandemické opatrenia sú príkladom rozporuplnosti ich významu

"PCR testy nie staršie, ako 72 hodín nemocnice vyžadujú pred plánovanou hospitalizáciou u všetkých bez ohľadu na očkovací status, v zásade od 3 rokov veku. Rýchle šírenie delty v krajinách s dlhotrvajúcim totálnym lockdownom a izoláciou, Austrália, Nový Zéland. Úplné uvoľnenie opatrení v Dánsku pri vysokej miere zaočkovanosti. Reštrikcie a rýchle šírenie vírusu v Izraeli pri rovnako vysokej miere zaočkovanosti populácie. Odporúčanie tretej dávky odborníkmi a súčasne jej spochybnenie WHO a dokonca spochybnenie nutnosti druhej dávky u osôb čo prekonali Covid. Dôkazy o lepšej imunite po prekonaní ochorenia aj na delta mutáciu a zároveň dôkazy o dostatočnej, ale aj nedostatočnej imunite voči delte po druhej dávke Pfizer. Ale aj po prekonaní ochorenia samotného." Pripomína MUDr. Šuch.

"Ivermectin: povolený, zakázaný, tolerovaný, študovaný, používaný, oslavovaný, zatracovaný, používaný v poslednej fáze ochorenia a nepoužívaný v prvej. Choroba, vírus, opatrenia a informácie o nich, ktoré si protirečia v mediálnom, vedeckom aj politickom a geografickom rozmere. Majú byť vykladané a akceptované jednoznačne a bez spochybňovania," zdôrazňuje.

Austrália: Melbourne predlžuje lockdown, pribudlo tam 92 prípadov infekcie
Šiesty lockdown prdĺžený. Sedem miliónov ľudí drží Austrália v šachu kvôli 92 novým prípadom infekcie. Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | TASR

Na Slovensku Slovenské vedecké aj klinické kapacity odmietajú verejný rozhovor s "druhou" stranou

Lekár Šuch pripomína, že Lekárska komora na Slovensku, sa sťažuje na Dr. Liptáka. Aj to, že slovenské vedecké aj klinické kapacity odmietajú verejný rozhovor s "druhou" stranou, na ktorej sú Dr.Bukovský, Dr.Mesík, Dr.Piják, Dr.Janco, Dr. Lakota Dr. Török, ktorá je podľa Šucha vlastne tá istá strana barikády, len pochybujúca a vyhýbajúca sa absolutizácii a adorácii "väčšinových" riešení. "A do toho lotéria za odmenu...," zamýšľa sa.

A preto ako lekár z praxe podporuje tiež verejnú debatu o Covide medzi obomi stranami, stojacimi však na jednej strane "möebiovej pásky," dodáva v príspevku na sociálnej sieti a prikladá aj odkaz na petíciu "Hovorme spolu."

"Najzraniteľnejšou skupinou sú dvakrát očkovaní!" (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report24) Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová