Na Slovensko sa chce dostať 250 Afgancov. Potvrdil Korčok a pozval ďalších
24 | 08 | 2021 I Peter Sulek

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok potvrdil, že na Slovensko sa chce dostať 250 Afgancov. Korčok zároveň poskytol návod pre ďalších, ako zneužiť dieru v systéme a získať azyl v SR.


Korčok dnes potvrdil, že evidujeme 250 ďalších Afgancov, ktorí sa chcú dostať na Slovensko. Číslo podľa jeho slov nie je konečné a bude sa vyvíjať v čase. Môže byť teda aj vyššie. Ako uviedol, čas na premiestnenie týchto ľudí je do 31. augusta.

Slovenský minister zahraničných vecí ďalej poskytol návod pre Afgancov, ktorí by mali záujem prísť na Slovensko, ako využiť nedokonalosť v systéme a požiadať o azyl.
Korčokovo okno príležitostí a vysmiaty Orlovský

Korčok počas svojho vystúpenia poskytol manuál pre Afgancov ako zneužiť dieru v systéme a dostať sa do azylového konania na Slovensku bez nutnosti byť na našom území. Respektíve ich vyzval, aby sa nejakým spôsobom na naše územie pokúsili dostať. Načrtol tak zrejme aj scenár ďalšieho plánu a vývoja:

"Z tohto zoznamu (pozn. 250 ľudí) všetci tí, ktorým sa nejakým spôsobom podarí dostať z Kábulu a to nemusí byť len priama cesta napríklad do Európy, to môže byť pokojne do okolitých krajín (pozn. okolitých krajín Afganistanu), kde požiadajú o víza, Slovenská republika takúto žiadosť individuálne posúdi. A to je tá cesta, ktorá vedie pre nich z Afganistanu, a tak je to teoreticky cesta aj na Slovensko. Pokiaľ by iná skupina, ďalšia, nie na víza, ale iným spôsobom sa dostala do Slovenskej republiky, tak ako som povedal, ich žiadosť o azyl bude posúdená."

Korčok v tejto súvislosti hovoril o otvorenom okne príležitostí. Zjavne teda ide o jedinečnú príležitosť pre liberálov na naplnenie ich agendy dovozu migrantov na územie SR. A všetko nasvedčuje tomu, že túto príležitosť chcú využiť naplno. Šéf migračného úradu a bývalý šéf Sorošovej Nadácie otvorenej spoločnosti SR
To mu poradil Orlovský? Slovensko poskytne azyl desiatim Afgancom, vyhlásil Heger
16 | 08 | 2021 | Peter Sulek
bude určite veľmi spokojný. Už teraz je istotne minimálne vysmiaty od ucha k uchu. Veď našli spôsob ako nás okabátiť.



Orbán Afgancov neprijme, Heger chce prijať desať, Nvotová apeluje na Korčoka, aby sme prijali čo najviac
18 | 08 | 2021 | Peter Sulek