Zápalov srdca u mladých po vakcíne od Moderny je asi oveľa viac
23 | 08 | 2021 I Petra Demková

Vakcína od Moderny môže byť u mladších dospelých spojená s vyšším rizikom srdcového ochorenia, ako sa pôvodne predpokladalo. "Úradníci sú opatrní, aby nevyvolali u verejnosti poplach, najmä keď sa pokúšajú presvedčiť ľudí, aby sa nechali očkovať v dôsledku nárastu prípadov variantu Delty,“ píše sa v článku na portáli yahoo.com.



Vakcína od Moderny s rizikom vedľajšieho účinku

Americký spravodajský portál yahoo.com prináša zaujímavý článok. Americkí predstavitelia skúmajú podozrenie, že vakcína od Moderny je spojená s vyšším rizikom neobvyklých vedľajších účinkov. Pôvodný zdroj správy je The Washington post.

Federálni zdravotnícki úradníci skúmajú nové poznatky. Ukazuje sa, že vakcína proti koronavírusu od Moderny môže byť u mladších dospelých spojená s vyšším rizikom srdcového ochorenia nazývaného myokarditída, ako sa pôvodne predpokladalo.

Každý šiesty až siedmy Američan trpí hladom
Stále viac obyvateľov USA postihuje hladomor. O tomto negatívnom fenoméne informoval už aj renomovaný časopis National Geographic vo svojom faktografickom článku. Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Informácie vyniesli dve osoby

Toto uvádzajú dvaja ľudia, ktorí sa oboznámili s výskumom, ktorý sa problémom zaoberá. Zdôraznili, že tento vedľajší účinok ešte zatiaľ ostáva v kategórii „neobvyklých“.

Vyšetrovanie, ktoré rozbehla americká obdoba nášho ÚVZ rozdelená do dvoch úradov (Food and Drug Administration a Centers for Disease Control and Prevention) vychádza z kanadských údajov ktoré naznačujú, že vakcína Moderna môže predstavovať vyššie riziko pre mladých ľudí ako vakcína Pfizer-BioNTech. Najmä u mužov mladších ako 30 rokov. Úrady taktiež skúmajú údaje zo Spojených štátov, aby sa pokúsili zistiť, či existujú dôkazy o zvýšenom riziku Moderny celkovo v americkej populácii.
O myokarditíde sa vie už dlhšie

Dvaja ľudia, ktorí opisovali údaje z vyšetrovania, hovorili pod podmienkou zachovania anonymity. Neboli totiž oprávnení hovoriť verejne o tom, čo videli.

Jeden z tých, ktorí boli s recenziou oboznámení zdôraznil, že robiť záver je predčasné. Povedal aj, že agentúry musia ešte vykonať isté kroky predtým, než sa rozhodnú, či vydajú akékoľvek nové alebo zrevidované varovanie alebo odporúčanie. V júni FDA pridal varovný leták pre vakcíny Pfizer a Moderna - oba známe ako vakcíny mRNA - o zvýšenom riziku myokarditídy.

Zaujímavé je, že spoločnosť Moderna na žiadosť o reakciu novinárov neodpovedala.

Hovorkyňa FDA Stephanie Caccomo uviedla, že aj keď sa agentúra nebude vyjadrovať k interným stretnutiam alebo diskusiám. Uviedla, že dáta budú kontrolovať a verejnosť bude o uzáveroch informovaná.

Úrad CDC vo svojom vyhlásení uviedol, že pokračujú v skúmaní správ o myokarditíde a perikarditíde po očkovaní mRNA. Dodali, že CDC a FDA "skúmajú údaje a zdravotné záznamy aby sa dozvedeli viac a porozumeli každej problematike v očkovaní mRNA vakcínami".

Izraelčania demonštrujú proti tretiemu očkovaniu: "Nie sme laboratórne potkany!"
Stovky ľudí vyšli do ulíc v Tel Avive proti tzv. "posilňovaciemu očkovaniu". Dôvod: Krajina zažíva masívnu vlnu infekcií a pravdepodobne skôr kvôli, než napriek očkovaniu, píše report24.news. Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Výskyt myokarditídy až 2,5 krát vyšší

Jedna z osôb, ktoré mali prístup k novým údajom uviedla, že podľa údajov z Kanady sa ukazuje, že u tých, ktorí dostanú vakcínu od Moderny, môže byť až 2,5-krát vyšší výskyt myokarditídy v porovnaní s tými, ktorí dostali vakcínu Pfizer-BioNTech.

V článku na portáli yahoo sa otvorene píše, že „úradníci sú opatrní, aby nevyvolali u verejnosti poplach, najmä keď sa pokúšajú presvedčiť ľudí, aby sa nechali očkovať v dôsledku nárastu prípadov variantu Delty.“
Zatiaľ stále tvrdia, že benefity prevyšujú nad rizikami

Poradcovia pre vakcíny americkej obdoby ÚVZ (CDC) na stretnutí 24. júna uviedli, že nakazenie vírusom covid-19 stále predstavuje oveľa vyššie zdravotné riziko, než je riziko vzniku myokarditídy po očkovaní.

CDC a ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb spolu s 15 poprednými zdravotníckymi organizáciami, aj Úradom verejného zdravotníctva, s americkou pediatrickou akadémiou, americkou komorou pôrodníkov a gynekológov, americkou lekárskou asociáciou a asociáciou sestier vydali v júni spoločné vyhlásenie v ktorom uviedli, že „dôrazne povzbudzujú všetkých 12 ročných a starších, aby sa dali očkovať, pretože výhody ďaleko prevyšujú potenciálne škody.

Ministerstvo zdravotníctva bez slova ZMAZALO svoju falošnú štatistiku
Odborníci z Ministerstva zdravotníctva si urobili hanbu na tri zimy. Sami sa usvedčili z klamstva. Dobre im tak. Najlepšie na tom celom je, že teraz si už aj tí, ktorí „nekonšpirovali“, budú klásť otázku: klamali nás odborníci teraz prvýkrát? ... Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Petra Demková