Banáš: O tom, či budeme žiť v slobode alebo v otroctve a v strachu, rozhodujeme my
21 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Zvláštny zážitok, týmto začína najnovšie video Jozefa Banáša na sociálnej sieti. Prináša v ňom poučenie o tom, ako sa zbaviť strachu. Banáš hovorí, že "o tom, či na tento svet prídeme alebo nie ani o tom, koľko na svete zotrváme, nerozhodujeme my. Ale o tom, či čas na tomto svete prežijeme v slobode alebo v otroctve a v strachu, rozhodujeme výlučne my."


Na úvod Jozef Banáš hovorí o stretnutí manželov, ktorí sa báli. Obaja boli zaočkovaní proti COVID-19, ale pre istotu zo strachu, aby sa nenakazili, prerušili akékoľvek styky so svojimi deťmi a vnúčatami. "Vymenili lásku za strach, ktorý keď si do hlavy naordinujem, tak je takmer isté, že tú chorobu dostanem, hovorí Banáš."

Vincze obohatil svet o svoje očkovacie "apartheidové" posolstvo
Neprejde deň, aby sa do sveta nedostal intelektuálne nie veľmi hodnotný názor verejne známej osoby. Tentoraz si na polarizáciu spoločnosti kvôli (ne)očkovaniu posvietil Viktor Vincze. Zaujímavý je jeho "apartheidové" posolstvo. Dal ho na známosť... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Príbeh o mníchovi, ktorý stretol mor

Príbeh o mníchovi, ktorý sa stretol s morom, sa odohráva v Mezopotámii. "Mních sa stretol s morom, ktorého sa opýtal kde ide. Ten mu vyzradil, že ide do Bagdadu zahlušiť 50 tisíc ľudí. O pol roka sa stretli a pútnik mu vraví, že nedodržal slovo, lebo zabil 500 tisíc ľudí. Mor mu odpovedá, že zabil 50 tisíc ľudí a ostatní zahynuli zo strachu z neho," rozpráva Banáš.

Na záver videa prináša poučenie z knihy, ktorú vo videu drží v ruke a v ktorej sa píše aj o tom, ako sa zbaviť strachu. "O tom, či na tento svet prídeme alebo nie ani o tom, koľko na svete zotrváme, nerozhodujeme my. Ale o tom, či čas na tomto svete prežijeme v slobode alebo v otroctve a v strachu, rozhodujeme výlučne my," hovorí.

Spisovateľ Banáš nabáda k zamysleniu sa o zmysle života, ktorý by sme nemali prežiť v strachu. "Keď sa strachu pozrieme do očí, tak strach zuteká. Osloboďme sa, pretože sloboda je zbavenie sa strachu." Touto myšlienkou končí krátke video Jozefa Banáša.

Cui prodest: Mainstream prijal od štátu státisíce na propagáciu očkovania, tvrdí Baránek
Komentár Jána Baránka (Facebook / status) Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Tibor Sipos