Neskutočné! Zničili fasády historických budov. Teplá emancipácia vraj nikdy nebola slušná a tichá...
12 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová
Poniektorí predstavitelia LGBT komunity sa rozhodli bojovať za svoje záujmy ničením fasád historických budov. Na kritiku reagoval rovnako svojsky. Teplá emancipácia vraj nikdy nebol slušná a tichá.

"Jeden člen mladých progresívcov napísal, že nechápe ako sa niekto môže rozčuľovať nad omietkou, a nie nad pošliapavaním práv homosexuálov. Taktiež iní tento úbohý počin obhajovali. LGBT organizácie a LGBT komunita sa od toho dištancovala. Tak či onak si progresívna mládež tento čin zastala a vyjadrila podporu LGBT komunite." Aron Antal


Aron Antal je autor názorového článku s názvom Mladí progresívci si zastávajú pohnútky páchateľov vandalizmu, ktorý zverejnil portál Postoj. O sebe tvrdí, že na svojom blogu sa snaží prinášať pravdivý pohľad na veci a udalosti vo svete.

V nedávno zverejnenom blogu sa venuje téme, ktorá sa stala predmetom diskusií a námetom pre médiá nielen u nás, ale aj vo svete. Ide v nej o zničené fasády historických budov - kostolov, chrámov a kultúrnych pamiatok, ktoré neznámy páchateľ počmáral červenými nápismi. Medzi nimi aj tým, že "God is trans", čiže "Boh je trans."
Mladí progresívci reagovali

Ako píše Antal mladí progresívci na Instagrame uviedli, že neschvaľujú vandalizmus a ničenie fasád budov, ale na druhej strane cítia potrebu zastať sa motívu páchateľa. Vraj chápu pohnútky, ktoré stoja za týmto aktom. Pod príspevkom vznikla búrlivá debata.

Európa sme my, máme inú históriu, ako je za veľkou mlákou a Boh nie je "trans," píše Zsolt Bayer
Komentár Zsolta Bayera (Magyar Nemzet) Čítať ďalej
08 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Teplá emancipácia vraj nikdy nebola slušná a ani tichá

Antal v názorovom článku zverejňuje svoj subjektívny pocit z počinu, ktorý sa udial, ale aj z reakcií mladých zo skupiny progresívcov. "Mne to znie, akoby táto komunita bola nejaká sekta, spolok, v ktorom je jednota myslenia napriek tomu, že navonok sa prezentuje ako veľmi tolerantná a propagujúca individualitu," píše. "Mysleli na to, že medzi LGBT ľuďmi sú aj kresťania, ktorí možno navštevujú jeden z počmáraných kostolov? Záleží im na gay kresťanoch? Majú azda pocit, že takýmto spôsobom si získajú rešpekt väčšiny spoločnosti?" Pýta sa.

Mladí progresívci nesúhlasili s vyjadreniami organizácií, ktoré zastávali názor, že takýto vandalizmus znižuje ich šance na prijatie, pretože teplá emancipácia vraj nikdy nebola slušná a ani tichá. Formy útlaku, ako sú podľa nich náboženské, rodinné, sociálne, kultúrne a sexuálne by mali byť odstránené. "Milí aktivisti, kresťania nemôžu za vaše smutné životy," dodáva autor príspevku v závere článku.

Bekmatov: Na Slovensku by malo platiť – každý podľa svojich možností, každému podľa jeho zásluh
Artur Bekmatov (31) pred rokom vystriedal Eduarda Chmelára na čele hnutia Socialisti.sk. Patrí k málu politikov, ktorí sa pravidelne pohybujú v teréne medzi ľuďmi. Minulý mesiac sa dokonca vydal peši naprieč Slovenskom. Pre Hlavný denník hovorí o... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Ivan Mihale