Politológ má o očkovacej lotérii jasný názor: "Matovič iba plytvá peniazmi nás všetkých! Je to fiasko"
09 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Politológ Jozef Lenč zhodnotil možný dopad Matovičovej očkovacej lotérie ako veľké fiasko. V rozhovore pre Plus JEDEN DEŇ sa vyslovil, že minister financií iba plytvá peniazmi daňových poplatníkov.



Nikto nemá prehľad

"Ak sa môžu do lotérie zahlásiť aj ľudia, ktorí už sú zaočkovaní, tak nebudeme vedieť, koľko nových ľudí sa zaočkovalo vďaka tomuto nápadu. Nikdy sa nedozvieme, či  cena, ktorú to bude Slovensku republiku stáť, bude nejakým spôsobom premenená do zaočkovaných ľudí, a tým do splnenia cieľa, ktorým je s veľkou pravdepodobnosťou dosiahnutie kolektívnej imunity," upozorňuje Lenč.

Takýmto spôsobom sa podľa politológa plytvá verejnými financiami, čo je paradoxné zo strany ministra financií, ktorý by mal byť zodpovedný za ich čerpanie. Lenč hovorí, že to v podstate dopadne fiaskom, v intenciách toho, že sa nezvýši počet zaočkovaných, čo v konečnom dôsledku ani nebudeme vedieť.

Nie sme dezoláti, bojujeme iba za svoje práva! A každú sobotu príďte na protesty, burcuje Slovákov právnik Marek Géci
V Európe sa doslova rozhoreli mohutné ohne protestov proti vládam v krajinách, kde sa pokúšajú zaviesť povinné očkovanie proti koronavírusu či Covid pasy. Aj u nás sa o to ľudia pokúšajú, no sú to skôr ohníčky ako ohne. Zmeniť by to chcel právnik... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Iný spôsob by znamenal politickú samovraždu

"Lenže keby lotériu spravili len pre tých, ktorí sa dajú zaočkovať odteraz, tak by to zase mohli vnímať tí, ktorí sa zaočkovali predtým, ako nespravodlivosť, čo by politicky bolo na úrovni samovraždy. Takže dalo sa to tak spraviť teoreticky, ale nikto by do toho nešiel," zamýšľa sa Lenč.

Politológ vysvetľuje, že Igor Matovič síce operoval  číslom 160-tisíc, ale to mohli byť pokojne všetci zaočkovaní už dávno predtým, než nejaká lotéria začala. A teda štát síce vyplatí nejakým ľuďom nejaké peniaze, ale pokojne to môžu byť ľudia, ktorí už boli dávno zaočkovaní a tí, ktorí sa doteraz nedali zaočkovať, sa nedajú zaočkovať tak či tak.

Na návštevu pápeža môžu ísť len zaočkovaní. „Kde sú ale slová Ježiša, aby k nemu pustili chorých aj malomocných?“ pýta sa Baričák
Takmer všade na Slovensku sa vyhlasuje, že už tu máme tretiu vlnu koronavírusu, no na návštevu pápeža je povolený prakticky neobmedzený počet „zaočkovaných“ návštevníkov, ktorí, ako je dokázané, tiež môžu šíriť, a aj šíria pandémiu. Absurdita?... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik