Babitzová: Do lotérie mal dať Matovič majetok zhabaný skorumpovaným oligarchom a Počiatkovu vilu
08 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Zlé jazyky hovoria, že možno je slovenská očkovacia lotéria taká sfušovaná, lebo mala iný reálny cieľ, ako riešiť očkovanie. Ak mala zároveň riešiť aj politickú kampaň, nič nebolo pre príbeh Igora Matoviča jednoduchšie. Mal dať do súťaže majetok zhabaný skorumpovaným oligarchom. Ficov byt. Alebo úplne najlepšia by bola Počiatkova vila. A ešte by o tom písali svetové médiá." Eva Babitz


Eva Babitzová pôsobila v profesijnom život v biznise a v médiách. O sebe píše, že je človek, ktorého zaujíma a trápi stav sveta a krajiny, kde žijeme. Komentárom, ktorý bol zverejnený pre portál SME a v ktorom prináša svoj názor na očkovaciu lotériu, vyslovene "otvára oči." O čo teda ide?
Zvolená mechanika je komplikovaná a nemôže fungovať

Podľa Evy Babitzovej sa 15 miliónov z našich daní dá minúť lepšie ako na lotériu, ktorá nebude fungovať. Tvrdí, že neúspech má doslova zapísaný v génoch, pretože zvolená mechanika je komplikovaná a nemôže fungovať a autorov štátnej lotérie považuje za amatérov.

"V dnešnej dobe je v mediálnom a online priestore množstvo súťaží a treba povedať, že z komunikačného hľadiska neplnia nijaký účel. Predstavujú zbytočné investície - finančné, ľudské, vo vyplytvanom mediálnom priestore. Zvyčajne vznikajú na princípe - konkurencia urobila súťaž, poďme aj my. Očkovacia lotéria je učebnicovým príkladom, ktorý v sebe kumuluje všetky bežné chyby a môže sa z toho poučiť aj bežný marketér," píše Eva Babitzová.

"Tupelá" sú Matovičovi až príliš dobré na financovanie jeho kratochvíľ
"Lotéria iba pre osvietených". A nielen to vŕta hlavou bývalému politikovi a novinárovi a publicistovi Karolovi Farkašovskému. Napríklad aj to, že zas my, občania, teda, z Matovičovho pohľadu tupelá, financujeme z našich daní najnovšiu hračku... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Ivan Brožík

Tri problémy očkovacej lotérie, kvôli ktorým nebude fungovať

"Ide o súťaž pre súťaž," píše Babitzová, podľa ktorej na očkovacej lotérii pekne vidno, že bola vymyslená, aby bola. "Ako hra pre hru," dodáva. "Televízna show pre zaočkovaných, kde sa hrá o finančné ceny. Nezaočkovaným komunikuje, že bude televízna show, budú sa tam dať vyhrať ceny, ale vás sa to netýka. Nezaočkovaní ju sledovať nepôjdu. Prečo by to robili? A tak nič z toho, čo by ich mohlo presvedčiť a motivovať neuvidia," vysvetľuje.

"Komplikované pravidlá," sú podľa autorky blogu druhý problém. "A tretí problém je, že z lotérie sa stala výherná televízna show pre cieľovú skupinu, s ktorou v tomto prípade komunikovať vôbec netreba, pretože cieľovou skupinou sú nezaočkovaní a všetky mediálne a online aktivity by sa mali snažiť zachytiť ich, vysvetľuje Eva Babitz a v závere svojho blogu, na príklade z Hongkongu uvádza, ako sa to dá.

Matovič nič nevie urobiť dobre! Diskriminačné pravidlá očkovacej lotérie
Portál Pluska upozorňuje na povážlivú chybu očkovacej lotérie. Desiatky tisíc ľudí, ktorí podstúpili vakcináciu, nemôžu vyhrať! Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Zuzana Koscová