Správa hovorí, že Covid unikol z laboratória. Vo Wuhane ho menili, aby bol infekčnejší pre ľudí
04 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Prevažná časť dôkazov ukazuje, že koronavírus unikol z Wuhanského virologického inštitútu (WIV) a Čínskej komunistickej strany (ČKS). Podľa novej správy republikánskeho kongresu zverejnenej v pondelok, sa začalo s utajovaním o mesiace skôr, informuje Breitbart.


Podľa správy na základe zozbieraného a analyzovaného materiálu prevaha dôkazov naznačuje, že vírus SARS-CoV-2 bol „náhodne vypustený z laboratória virologického ústavu Wuhan niekedy pred 12. septembrom 2019“.
Zahmlievali informácie

V správe sa uvádza: Vírus alebo sekvencia vírusu, ktorý bol geneticky manipulovaný, bol pravdepodobne objavený v jaskyni v provincii Yunnan v ČĽR v rokoch 2012 až 2015. Vedci z WIV, predstavitelia ČKS a potenciálne aj americkí občania sa priamo podieľali na úsilí zahmlievať informácie súvisiace s pôvodom vírusu a potlačiť verejnú diskusiu o možnom úniku z laboratória.

V správe sa tiež uvádza, že vedci našli ďalšie dôkazy, ako napríklad zvýšenie počtu vyhľadávaní „kašľa“ a „hnačky“ v čínskom vyhľadávači vo Wuhane v čase zvýšeného počtu ľudí v miestnych nemocniciach. Oba prejavy sú príznakmi COVID-19.

Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb vymazalo polovicu hlásených úmrtí po očkovaní proti COVIDu
Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zaznamenalo viac ako 12 000 úmrtí po očkovaní proti COVIDu k 21. júlu, ale len o deň neskôr sa toto číslo zrazu magicky znížilo na polovicu. Bezpečnostná správa k nežiadúcim účinkom očkovania sa... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Američan výskum financoval

Správa tiež uvádza zapojenie amerického vedca Petera Daszaka, generálneho riaditeľa EcoHealth Alliance. Ten verejne odmietol, že by financoval výskum vo Wuhane. V správe sa uvádza, že Daszak sa v roku 2004 stretol so Shi Zhenglim, riaditeľom Centra pre vznikajúce infekčné choroby pri WIV, a z amerických vládnych grantov financoval výskum koronavírusu netopierov a výskum funkčnosti vo Wuhane.

Správa uvádza, že od roku 2005 a počas nasledujúcich 16 rokov Shi a Daszak spolupracovali na výskume koronavírusu. Spolu „viedli desiatky expedícií do jaskýň plných netopierov, zbierali vzorky a analyzovali ich“.

EÚ uznáva covidpas aj so Sputnikom V, čo ale neznamená, že EÚ túto vakcínu odobrí
Rozhodnutie Európskej komisie (EK) uznať očkovacie certifikáty vydané San Marínom, ktoré očkuje ruskou vakcínou Sputnik V, neznamená automatickú autorizáciu tejto vakcíny v rámci Európskej únie. Zároveň je aj naďalej na každej členskej krajine, či... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Menili vírus tak, aby bol infekčnejší pre ľudí

Identifikovali viac ako 500 nových koronavírusov, vrátane zhruba 50 súvisiacich so SARS alebo MERS, a opakovane sa zapájajú do výskumu funkčných vlastností koronavírusov navrhnutých tak, aby boli u ľudí infekčnejšie.

Správa tiež ukázala, akú úlohu zohrali Daszak a kolega Ralph Baric v snahe dištancovať sa a odvrátiť vládu USA od myšlienky, že SARS-CoV-2 unikol z laboratória. „Personál menšiny výboru sa viackrát pokúsil kontaktovať Daszaka so zoznamom otázok relevantných pre túto správu. Nikdy neodpovedal,“ uvádza sa v správe.

Správa dospela k záveru, že je to stanovisko menšín výboru, založené na prevahe dostupných informácií; zdokumentované snahy o zahmlievanie, skrývanie a ničenie dôkazov; a nedostatok fyzických dôkazov o opaku; že SARS-CoV-2 bol náhodne uvoľnený z virologického laboratória Wuhanského ústavu niekedy pred 12. septembrom 2019.

Virologička Zelená: Podľa počtu prípadov sa epidémia skončila. Protilátky chránia ako očkovanie
Virologička Hana Zelená tvrdí, že vzhľadom na počty prípadov sa epidémia skončila. Protilátky získané po prekonaní ochorenia Covid-19 podľa nej chránia rovnako dobre ako očkovanie. Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Peter Sulek