Prezidentka opäť proti ľudu: Vyjadrenie názoru nemôže prerásť do agresívnych výziev
30 | 07 | 2021 I TASR/ Petra Demková

Prezidentka sa opäť postavila na stranu vlády a proti občanom SR. Pre Slovákov neurobila zatiaľ nič. Podpisuje jednu novelu za druhou, nehľadiac na porušovanie ľudských práv. Áno, občania sú nahnevaní. Ale môže za to aj Zuzana Čaputová. A keď občania protestujú, je znepokojená.


Občania majú právo protestovať proti opatreniam, ktoré majú chrániť ich zdravie a životy. Vyjadrenie názoru však nemôže prerásť do agresívnych výziev, ani do fyzických konfliktov. V reakcii na protesty v Bratislave to uviedla prezidentka Zuzana Čaputová.


Vládou prijaté opatrenia sa podľa hlavy štátu môžu v súčasnosti zdať ako predčasné a zbytočne tvrdé, s nástupom tretej vlny sa však ukáže ich opodstatnenie. "Nikto nenúti nikoho očkovať sa, nesmieme ale zabúdať, že tu nejde len o slobodné rozhodnutie nezaočkovať sa, ale zároveň ide aj o právo ostatných na ochranu svojho zdravia," poznamenala Čaputová.


Dodala, že nezaočkovaní nemajú pred vírusom ochranu a preťažený zdravotnícky systém nezvládne naplno pomáhať ľuďom s ochorením COVID-19 aj ľuďom s inými diagnózami. "Preto potrebujeme najmä solidaritu a pokojný a vecný tón diskusie," tvrdí.

O. Dostál: Štát má chrániť občanov a verejný poriadok, ak to nerobí, zlyháva
Chrániť bezpečnosť občanov a verejný poriadok je jednou zo základných úloh štátu. Ak to na to určené štátne orgány nerobia, štát zlyháva. Upozorňuje na to poslanec z klubu SaS a šéf mimoparlamentnej OKS Ondrej Dostál na sociálnej sieti. Informáciu... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | TASR/ Petra Demková