Polícia vyzýva ľudí, aby jej poslali videá z protestu v Bratislave
30 | 07 | 2021 I TASR

Policajti žiadajú ľudí, aby im zaslali videá zo štvrtkového (29. 7.) protestu v Bratislave, ktoré zachytávajú protiprávne konanie demonštrantov. Informoval o tom hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff. Po analýze videí bude podľa Szeiffa prebiehať stotožňovanie trestne zodpovedných osôb.



"V prípade, ak občania disponujú audiovizuálnymi záznamami, zachytávajúcimi protiprávne konania účastníkov včerajšieho neoznámeného zhromaždenia vo vzťahu k občanom Bratislavy alebo k návštevníkom mesta (napríklad fyzické napadnutia, výtržnosti a podobne), žiadame ich, aby ich poskytli polícii s cieľom ďalšieho objasňovania," uviedol Szeiff.


Prezidentka opäť proti ľudu: Vyjadrenie názoru nemôže prerásť do agresívnych výziev
Prezidentka sa opäť postavila na stranu vlády a proti občanom SR. Pre Slovákov neurobila zatiaľ nič. Podpisuje jednu novelu za druhou, nehľadiac na porušovanie ľudských práv. Áno, občania sú nahnevaní. Ale môže za to aj Zuzana Čaputová. A keď... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | TASR/ Petra Demková


Po analýze videí bude podľa Szeiffa prebiehať stotožňovanie trestne zodpovedných osôb. Príslušné útvary Policajného zboru potom vykonávajú úkony smerujúce k vyvodeniu možnej trestno-právnej zodpovednosti. Polícia zároveň žiada občanov, aby im poskytli informácie k mužovi, ktorý obťažoval vodiča v bielom aute značky BMW.


Záznamy môžu ľudia odovzdať na USB, CD alebo osobne na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru. Taktiež ich môžu zaslať e-mailom na adresu [email protected], prostredníctvom stránok na úschovu videí, alebo formou súkromnej správy na oficiálnej stránke polície na sociálnej sieti.


Vo štvrtok ráno sa na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom v Bratislave začal oficiálne neohlásený protest proti očkovaniu, pandemickým opatreniam i proti prezidentke, členom vlády i parlamentu. Podľa polície sa na proteste pred palácom zúčastnilo 1000 až 1500 ľudí. Protestné zhromaždenie pokračuje aj v piatok. Zúčastňujú sa na ňom zatiaľ len desiatky ľudí.


O. Dostál: Štát má chrániť občanov a verejný poriadok, ak to nerobí, zlyháva
Chrániť bezpečnosť občanov a verejný poriadok je jednou zo základných úloh štátu. Ak to na to určené štátne orgány nerobia, štát zlyháva. Upozorňuje na to poslanec z klubu SaS a šéf mimoparlamentnej OKS Ondrej Dostál na sociálnej sieti. Informáciu... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | TASR/ Petra Demková