Novinári podplatení štátom sa dožadujú, aby polícia rázne zakročila voči protestujúcim (VIDEO)
30 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Protest nespokojných Slovákov pred Prezidentským palácom začínal včera ráno iba pozvoľna. Okolo desiatej však dav ľudí zablokoval premávku v jeho blízkosti. Toto sa nepáčilo niektorým mainstreamovým novinárom a doslova vyčítali polícii mierny prístup. Polícia však vie, prečo protestujúcich neriešila razantnejšie.


Zablokované námestie a priľahlé ulice spôsobili nielen odstávku siedmich liniek MHD, ale aj dokonalý kolaps centra Bratislavy. Vodiči hromžili mainstreamové média penili. A to preto, že nespokojní protestujúci ich od seba vyháňali, ba po niektorých dokonca hádzali vajíčka. Vraj za ich „objektivitu“. Istá Jaja Frazier však v statuse zaslala video, v ktorom vedenie polície vysvetľuje, prečo dovolilo protestujúcim zablokovať ulice a spôsobiť tak dopravný kolaps.
Občania majú zákonné právo na zhromažďovania podľa Ústavy

„Plač médií, politikov a Bratislavskej kaviarne je neskutočný Za toto dávam polícii palec hore,“ píše v úvode Jaja a vzápätí prikladá aj slová jedného zo šéfov bratislavskej krajskej polície.

„Občania majú zákonné právo na zhromažďovania podľa Ústavy a my nemáme právo im v tom zabraňovať.“ Frazier priznáva, že obaja policajti majú u nej plus. „Celý čas odpovedali akoby naočkovaným zapredaným novinárom z Markízy, JOJ, TA3, HN atď... na ich dookola tie isté otázky, že prečo nezakročili proti protestujúcim ľuďom, pred Prezidentským palácom, prečo im dovolili protestovať, a či vedia o ľuďoch čo tam boli, ako vyhodnocujú kamerové zábery a či ich budú stíhať,“ uviedla ďalej Jaja Frazier.

V samom závere ešte dodala. „A doslova im tí novinári vsúvali otázky ktorými sa dožadovali doslova použitie vodných diel a väčší zásah polície a ťažkoodencov proti zhromažďujúcim ľuďom na ich rozprášenie. Strašné čo tie novinárske hyeny dokážu vypustiť z úst proti vlastným spoluobčanom.“



Na otázku novinárky z TV JOJ, prečo sa nezamedzilo tomuto zhromaždeniu keďže nebolo oficiálne ohlásené. „To nie je zákonný dôvod na zakázanie verejného zhromaždenia. Zo zákona. A čo sa týka sanitiek, tak všetky boli pustené, pokiaľ išli na zvukové výstražné znamenie. Pokojne sa zhromažďovať je u nás zo zákona ústavné právo. A buď sa oznamuje, alebo neoznamuje. To, že verejné zhromaždenie niekto neoznamuje nezakladá to, aby sa pokojným spôsobom nekonalo. To nie je dôvod na jeho zakázanie,“ uviedol jeden z policajtov, ktorý sa vyjadril aj k „zablokovanému“ autobusu. „Ten bol zablokovaný omylom, pretože ho šoféroval vodič, ktorý nepochopil príkaz dispečingu Dopravného podniku. Chcel sa s ním otočiť, ale pri podchode ho zablokoval.“

Centrum Bratislavy je úplne paralyzované. Protestujúci „odstavili“ sedem liniek MHD (VIDEÁ)
Slováci opäť zdvihli zohnuté chrbty, postavili sa na nohy a mohutným protestom pred Prezidentským palácom zablokovali dopravu. Bratislavské centrum skolabovalo a ochromená bola celá doprava. Tisícky ľudí v uliciach trúbi, píska a volá protivládne... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Novinár videl celý motorkársky gang, polícia iba trinásť motorkárov

Podľa ďalšieho „mienkotvorného“ novinára tam ľudia, ktorí tú cestu blokovali tam boli nezákonne. „Platí tu nález Ústavného súdu, ktorý hovorí, že zhromažďovacie právo je absolútne. A keď je vykonávané napríklad aj na cestnej komunikácii a nie je tam bránené prejazdu vozidiel s právom prednostnej jazdy, tak právo na zhromaždenie je vyššie ako sú všetky veci vyplývajúce zo zákona o cestnej premávke,“ skonštatoval druhý z prítomných policajných funkcionárov.

Ďalší z nespokojných mainstreamových novinárov poukazoval na motorkárske „gangy“, ktoré boli na proteste a vedome tadiaľ prechádzali. „Áno, vedome tadiaľ prechádzali, no nebol to žiadny gang, ale trinásť motoriek,“ vyviedol z „omylu“ novinára prvý z dvoch prítomných riadiacich šéfov bratislavskej krajskej polície.

„Zradkyňa!“ Kričal rozvášnený dav na Zuzanu Čaputovú pred Prezidentským palácom (VIDEÁ)
Dnes od skorých ranných hodín sa pred Prezidentským palácom začali zhromažďovať ľudia. Na pláne je totiž mohutný protest proti vláde, jej krokom v protipandemických opatreniach, rozdeľovaní Slovákov na zaočkovaných a nezaočkovaných, núteniu k... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik