Čaputová už nikoho nepresvedčí, že to s ústavnosťou a dodržiavaním ľudských práv myslí vážne
27 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Prezidentka Zuzana Čaputová svojim podpisom schválila diskriminačný zákon o zvýhodnení očkovaných. To nenechalo chladným ani člena opozície Ladislava Kamenického, ktorý jej na Facebooku poslal tvrdý odkaz.


"Očkovací" zákon, za ktorý sú vláda aj prezidentka, pobúril mnohých obyvateľov. Výnimkou nie sú ani členovia opozície, najmä Smeru. Konkrétne Ladislav Kamenický podotýka, že sa Čaputová už niekoľký krát jasne postavila na stranu "Hegeromatovičovej" vlády.

"Milí priatelia, napriek nespokojnosti a protestom ľudí koaličná vláda a jej poslanci zahlasovali za tzv. "očkovací" zákon, ktorý diskriminuje ľudí a delí ich na dve kategórie s rôznymi právami. Zaočkovaných a nezaočkovaných," napísal smerák na sociálnej sieti. "Namiesto toho, aby sa prezidentka zamyslela nad tým, či sa týmto zákonom náhodou neporušujú ľudské práva, tak tento nezmyselný zákon podpísala skôr, ako stihli vychladnúť hlasovacie zariadenia v Národnej rade SR," dodal.



Kamenický pripomenul aj referendum podpísané 600-tisícmi Slovákmi, ktoré nedávno zmarila taktiež Čaputová. "Ale teraz ju názor Ústavného súdu SR zrazu vôbec nezaujíma?" Pýta sa. "Prezidentka už asi nikoho nepresvedčí o tom, že to s ústavnosťou a dodržiavaním ľudských práv na Slovensku myslí vážne," uzatvára znepokojene.

Novela o COVID preukazoch pôjde na Ústavný súd SR, tvrdí Fico
Opozičná strana Smer-SD sa pre novelu, podľa ktorej môže Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz, obráti na Ústavný súd SR. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu strany Roberta... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR