Demonštranti spred parlamentu neodišli. Naopak pribúda nespokojných
25 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Pred Národnou radou (NR) SR v Bratislave pokračoval aj v sobotných večerných hodinách protest stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam.


Demonštrujúci avizujú, že chcú pred parlamentom zotrvať najbližšie hodiny a byť tam aj v nedeľu (25. 7.) i najbližšie dni. Na mieste sú naďalej desiatky policajtov strážiacich vstup a okolie budovy NR SR.

Protestujúci momentálne postávajú v priestore pred Viedenskou bránou Bratislavského hradu. Púšťajú si hudbu, ktorú sem-tam preruší s prejavom niekto z rečníkov. Opakovane sa vyjadrujú proti očkovaniu, testovaniu a kritizujú aj ďalšie protipandemické opatrenia, ako napríklad nosenie ochranných rúšok v obchodoch. Kriticky sa vyjadrujú na adresu predstaviteľov vlády, parlamentu, ale aj vedcov a lekárov, ktorí odporúčajú očkovanie.

"Nehaňte ľud môj, ústa nečisté", občan nie je ulica!
"Ulica sa dobíja do parlamentu", "ulica zmlátila policajtku", "ulica si žiada...!" Novinové titulky hlavného mediálneho prúdu. Demagógia samozvaných a všetkéhoschopných. Bol raz na Slovensku jeden politik, ktorý povedal, že "moc leží na ulici, len... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Ivan Brožík


Protestujúcim, ktorí sú pred parlamentom od piatka (23. 7.) rána, sa doteraz prišlo prihovoriť viacero opozičných parlamentných poslancov. Spoločne kritizovali návrh novely, podľa ktorého by sa malo pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz, a teda tých, ktorí sú zaočkovaní, negatívne testovaní, či tých, ktorí prekonali ochorenie.

Priebeh sobotňajšieho protestu prebiehal bez väčších konfliktov. Neeviduje ich ani polícia. "Doposiaľ sme nezaznamenali žiadne narušenie verejného poriadku," uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave s tým, že situáciu pred parlamentom i v celom hlavnom meste monitoruje.

Očkovacie pasy sú iba vernostné karty marketingu s vakcínami
Načo sú nám očkovacie pasy, keď sme očkovaní? Kto ich vlastne potrebuje? Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič