A teraz ťa máme milovať a na rukách nosiť?! Poslanec OĽANO prišiel s "prelomovým" nápadom!
24 | 07 | 2021 I TASR/ Ivan Mihale

V Národnej rade (NR) SR sa naďalej rokuje o vládnej novele, ktorá predpokladá využívanie COVID preukazov pri pandemických opatreniach. Naďalej rokuje aj koalícia. Poslanec Erik Ňarjaš (OĽANO) hovorí o pozmeňujúcom návrhu. Chce bližšie špecifikovať prevádzky, kam by mali prístup nezaočkovaní ľudia bez testu na ochorenie COVID-19 aj v prípade zhoršenia pandemickej situácie - napríklad lekárne či potraviny.


"Chápem obidve strany, návrh zákona nie úplne jasne hovorí, ktoré prevádzky budú alebo nebudú otvorené," povedal Ňarjaš s tým, že pozmeňujúci návrh má špecifikovať tie prevádzky, na ktoré by sa prípadné obmedzenie na základe COVID preukazov nevzťahovalo. Napríklad obchody s potravinami, lekárne, drogérie, očné optiky či výdajne na diaľku zakúpených tovarov, advokáti a podobne. "Zoznam je z predošlej vyhlášky, keď bola najväčšia pandémia," poznamenal s tým, že by to mohlo presvedčiť aj váhajúcich poslancov.

Poslanec OĽaNO Ňarjaš si nemyslí, že by mal Matovič odstúpiť. Vyšlo mu to z prieskumu na Instargame
A keď sme si mysleli, že absurdnejšie to už nemôže byť, tak poslanec za OĽaNo dal svetu na známosť, že si nemyslí, že premiér by mal skončiť. Tanečník Ňarjaš si totiž urobil na svojom konte Instagramu prieskum. V ňom mu vyšlo, že ľudia majú stále v... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Petra Demková


Počas rokovania pléna o návrhu diskutovala aj koaličná rada. Debaty pokračujú. Partneri sa majú snažiť o získanie podpory hnutia Sme rodina. Jeho predseda a šéf parlamentu Boris Kollár totiž avizoval, že za novelu nebudú hlasovať. Viacerí koaliční poslanci očakávajú tesné hlasovanie.

Vládny návrh novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia prerokúva parlament v skrátenom legislatívnom konaní.

„Kopal by som ich do zadku...egoistov primitívnych,“ odkazuje Ňarjaš tým, čo zľahčujú koronavírus
Poslanec Národnej rady Erik Ňarjaš (OĽaNO, nevie niektorým svojím opozičným kolegom, či tým, ktorí zľahčujú koronavírus, prísť na meno. Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.