„Zabíjate ľudí!“ obviňuje Biden Facebook
19 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Americký prezident Joe Biden vzniesol vážne obvinenia proti sociálnym sieťam kvôli nesprávnym informácie o koronakríze. Podľa jeho slov môžu za to, že mnohí, ktorí sa nedali zaočkovať, zomierajú na COVID-19, informuje epochtimes.de.


Joe Biden masívne kritizoval Facebook a ďalšie sociálne siete. Americký prezident ich obvinil zo „zabíjania ľudí“, pretože platformy dostatočne necenzurujú falošné informácie o koronavíruse.


Na tlačovej konferencii sa reportér NBC spýtal prezidenta: „Čo by ste odkázali platformám ako Facebook v súvislosti s nesprávnymi informáciami o koronavíruse?“ Odpoveď Bidena: „Zabíjate ľudí! Jediná pandémia, ktorú máme, je medzi nezaočkovanými. Zabíjate ľudí!“



Facebook a ďalšie sociálne siete majú viac cenzurovať

Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová neskôr obvinila najmä spoločnosť Facebook z toho, že dostatočne energicky nezakročuje proti falošným informáciám o pandémii a negatívnym správam o vakcínach, na ktoré sa zosypala vlna kritiky. Facebook v tomto smere dostatočne nereaguje. „Každý by sa mal snažiť o to, aby informácie boli presné,“ vyhlásila hovorkyňa amerického prezidenta.


Európu čakajú ťažké časy. Vyryte do skál a napíšte na steny domov: Vieme, ako konať, ako sa zachovať!
18 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Facebook kritiku rezolútne odmietol

Facebook kritiku ostro odmietol. Jeho hovorkyňa  Dani Leverová uviedla, že obvinenia Bieleho domu sú nepravdivé.


„Nenecháme sa odradiť obvineniami, ktoré nie sú založené na faktoch. Faktom je, že vyše 2 milióny ľudí si na Facebooku pozreli smerodajné informácie o COVID-19 a vakcínach, čo je viac ako na ktorejkoľvek inej internetovej platforme.  Viac ako 3,3 milióna Američanov využilo náš vyhľadávač, aby zistili, kde a ako sa dostanú k vakcíne. Fakty teda ukazujú, že Facebook pomáha zachraňovať ľudské životy.“


Platforma od začiatku koronakrízy vystupovala proti príspevkom, ktorých obsah sa nezhodoval s oficiálnym stanoviskom Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a miestnymi vládami.


Ďalší hovorca Facebooku v tejto súvislosti povedal, že Biely dom hľadá obetného baránka za to, že zlyhal pri napĺňaní cieľov pri očkovaní. Administratíva Bidena si totiž stanovila za cieľ, že do 4. júla bude proti COVID-19 zaočkovaných 70 percent dospelej populácie USA. A tento cieľ nenaplnila. K 4. júlu bolo imunizovaných 67 percent dospelých minimálne  jednou dávkou vakcíny proti koronavírusu.



Kontrola statusov na sociálnych sieťach

Psakiová na tlačovom brífingu tiež uviedla, že vládni úradníci hlásia príspevky na sociálnych sieťach, ktoré obsahujú dezinformácie o COVID-19. „Sme v neustálom kontakte s týmito platformami sociálnych médií. Deje sa to prostredníctvom vedúcich pracovníkov či členov tímu COVID-19,“ povedala Bidenova hovorkyňa.


Najdesivejší liek spred 60 rokov zmrzačil 12-tisíc detí. Lekári nevedeli, čo dávajú, matky nevedeli, čo berú
Čierna kapitola západonemeckej farmaceutickej spoločnosti Grünenthal. Liek s názvom Thalidomid mal zabrániť nevoľnosti. Výsledok bol desivý. Zmrzačil 12-tisíc detí. Nemali ruky, nohy, uši, ale rozsah vád bol oveľa väčší. Z trhu ho začali sťahovať... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďalej dodala: „Na Facebooku označujeme problematické príspevky, ktoré šíria dezinformácie. Spolupracujeme s lekármi a odborníkmi  z oblasti zdravotníctva, aby informácie boli presné a dôveryhodné.“



Pandémia neočkovaných

Biden, ako aj  americké zdravotnícke úrady zdôrazňujú, že koronavírus predstavuje hrozbu len pre nezaočkovaných.


Podľa zdravotníckych úradov sa aktuálny nárast obetí koronavírusu týka takmer výlučne ľudí, ktorí neboli zaočkovaní. „Je to jasný odkaz: Je to pandémia nezaočkovaných,“ vyhlásila Rochelle Walenská, šéfka Centra na kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).



Skepsa voči očkovaniu

Vakcíny proti koronavírusu  sú dnes dostupné takmer všade v Spojených štátoch. Stále relatívne nízka miera zaočkovanosti v krajine je spôsobená hlavne rozsiahlou skepsou voči očkovaniu. Z celého sveta sú totiž početné správy o ľuďoch, ktorí mali po očkovaní proti koronavírusu závažné vedľajšie účinky, uzatvára epochtimes.de.


Vyhlásenie amerického prezidenta Bidena na adresu Facebooku: „Zabíjate ľudí!“




SARS-CoV-2 je „vysoko adaptovaný na človeka“ a zvierací hostiteľ sa nenašiel (Tim Sumpf)
Komentár Tima Sumpfa (The Epoch Times) Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová