Ako rozpoznáte, že môžete mať Delta variant koronavírusu? TOTO by vám mohlo pomôcť
19 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Aj na Slovensku za začína „udomácňovať“ Delta mutácia koronavírusu. Zatiaľ jeho šírenie nepomáhajú zastaviť ani doslova drakonické opatrenia, aké sa v iných krajinách nevidia. Viete, aké príznaky môže mať?


Vedci a lekári nás už istý čas „strašia“ Delta mutáciou. Je infekčnejší a aj rýchlejšie sa prenáša. Podľa vedcov má nižšiu smrtnosť ako pôvodná verzia. Viete však, ako ho môžete rozpoznať? Podľa portálu cas.sk môže mať Delta mutácia podobné príznaky ako bežná nádcha.
Príznaky Delta mutácia sa podobajú na chrípku, nádchu či alergiu

Ministerstvo zdravotníctva upozorňuje, že Delta variant ochorenia COVID-19 je nielen infekčnejší, ale oproti ostatným mutáciám sa aj výrazne rýchlejšie šíri. Môže sa však prejaviť aj čiastočne inými príznakmi. „Skúsenosti a štúdie z krajín, kde už je Delta rozšírená, ukazujú, že príznaky tohto variantu sa podobajú skôr na chrípku, nádchu či alergiu. Typickou je bolesť hlavy, bolesť hrdla, sekrécia z nosa a zvýšená teplota či horúčka,“ naznačil rezort, ako na nás môže Delta pôsobiť. Aj preto to môže si ľudia môžu myslieť, že ide o prechladnutie.

Po nakazení Delta variantom budeme mať imunitu aj na ostatné známe mutácie, tvrdí Draxler
Delta variant koronavírusu podľa našich politikov aj odborníkov straší nielen celú Európu, ale i Slovensko. Vyjadrenia o ňom sa však rozchádzajú, takže naši ľudia sú opäť držaní v neistote. Okrem pospolitého ľudu sa to nepáči ani exministrovi... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


Má však aj ďalšie príznaky, ktorými môžu byť hnačky, pritom strata chuti a čuchu nemusí byť tak častým prejavom. Problémom je, že Delta variantom sa častejšie infikujú aj mladšie osoby, ktoré môžu jeho ľahšie príznaky podceniť a ochorenie šíriť ďalej. Jeho diagnostika len na základe príznakov u ľudí bez anamnézy kontaktu nie je možná. Ochorenie vylúči či potvrdí až PCR test. „Pre príznaky podobné bežným ochoreniam dýchacích ciest testovanie určite diagnostiku spresňuje,“ uviedla Adriana Šimková, hlavná odborníčka rezortu zdravotníctva pre všeobecné lekárstvo.

Baránek: "Delta variant má smrtnosť 1 promile. Korumpovaní novinári však žiadajú povinné očkovanie"
„Dnes som bol svedkom, ako novinári doslova navádzali Krčméryho na pretláčanie povinného očkovania. Asi sa netreba diviť. Štát dal médiám peniaze na propagáciu očkovania. Čo je zdrojom informačnej korupcie,“ všíma si Ján... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Petra Demková