Zelené ambície Európskej únie zaplatí kto? Občania, ktorí sa stanú súčasťou veľkého experimentu
17 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

V celej histórii Európskej únie snáď neexistovali tak odvážne plány na záchranu klímy, ako vznikajú teraz. Celé súbory opatrení, ktoré hovoria nielen o klimaticky šetrnej európskej ekonomike, ale aj o zmene života všetkých občanov. Budeme súčasťou veľkého spoločenského experimentu, ktorý nám prinesie okrem iného aj zdražovanie.


Ciele sú veľké. Znížiť emisie chce Európska únia až o 55 percent. Je zjavné, že Európsky parlament čakajú ešte veľké diskusie. Z opatrení podľa Lukáša Kovandu vyplýva, že sa zavedie daň z leteckých palív a zmeny sa dotknú aj lodnej prepravy. Rovnako sa ráta aj s tým, že od roku 2035 by sa v únii mali vyrábať čisto len autá s nulovými emisiami, teda napríklad elektromobily. Komentár Kovanda zverejnil v denníku Trend.

"Pochoval Slovensko!" Protestujúci priniesli pred dom hlavného hygienika Mikasa pohrebný veniec
Tak toto si hlavný hygienik Ján Mikas len tak za klobúk nedá! Ľuďom už došla trpezlivosť a pred jeho bytom zorganizovali protest, informuje portál regiony.zoznam.sk. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Zdražovanie

Európska únia v ambíciách predbieha aj Spojené štáty, aj Čínu. Veľký spoločenský experiment pre občanov ale bude znamenať iba jedno. Zdražovanie. A nielen pre občanov, ale aj pre firmy. Zdražejú letenky, automobily, bývanie, energie. Zelené ambície Európskej únie zaplatia vyššie dane a clo.

Európska únia podľa Kovandu dlhodobo ekonomicky upadá a trend naznačuje, že bude ďalej upadať. Investori jej čím ďalej tým menej veria, firmy sa zasekli, stagnujú inovácie. Zelené ciele, aj keď s bohumilým cieľom toto všetko umocnia a navyše, podľa Kovandu môže dôjsť k tomu, že si únia strelí do vlastnej nohy. Pretože ak rovnako nebudú postupovať Spojené štáty, Čína a India, únia sama ťažko dosiahne zmenu, čo sa týka klímy.

Americký diplomat v Moskve kradol železničné zabezpečenie, hrozila katastrofa (video)
Ako zamestnanec veľvyslanectva USA vykradol ruskú železnicu. Tak by mohol znieť stručný podtitul nasledujúceho textu. Dodajme, že dejiny diplomatických vzťahov medzi Ruskom a USA boli obohatené novou, takmer neuveriteľnou epizódou. Nespôsobí... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ivan Brožík