Nemecké mesto hlási 1300 nezvestných. Zrejme však pre výpadky mobilných sietí
16 | 07 | 2021 I tasr

V meste Bad Neuenahr-Ahrweiler ležiacom v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko je v dôsledku prudkých búrok a záplav nezvestných približne 1300 ľudí. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojšej samosprávy o to vo štvrtok večer informovala agentúra DPA.


Hovorkyňa mesta však zdôraznila, že mnohých ľudí sa nepodarilo vypátrať, respektíve dovolať sa im, zrejme aj pre výpadky mobilných sietí. "Dúfame, že sa to objasní," povedala na margo vysokého počtu údajne nezvestných.

Okres Ahrweiler, v ktorom leží mesto Bad Neuenahr-Ahrweiler, tiež informoval, že záplavy si vyžiadali aj obete na životoch, presné čísla však tamojšie úrady nezverejnili. Podľa slov hovorkyne bolo vo štvrtok večer v okrese do záchranných a ďalších akcií stále nasadených vyše 1000 záchranárov vrátane hasičov, policajtov a vojakov. Všetky školy v okrese budú v piatok zatvorené.

Búrky a záplavy, ktoré postihli západ Nemecka, si vyžiadali prinajmenšom 58 obetí na životoch. Záplavy zasiahli okrem Nemecka aj susedné Belgicko, Holandsko, Luxembursko a časť Francúzska. V  Belgicku si vyžiadali najmenej deväť životov.

Vedcom sa podarilo zastaviť rozmnožovanie SARS-CoV-2 v ľudských bunkách
Austrálski vedci objavili podľa vlastných slov spôsob ako zastaviť rozmnožovanie koronavírusu SARS-CoV-2 v napadnutých ľudských bunkách. Ide o veľký krok smerom k liečbe ochorenia COVID-19, informoval na svojej webovej stránke Inštitút Petra... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021