Otrasné! V nemocnici v Košiciach potkan pohrýzol pacienta
16 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Pacient ležal v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura, na klinike infektológie a cestovnej medicíny, pretože bol nakazený Covidom. Budova, do ktorej sa hlodavec dostal, patrí k starším budovám nemocnice. Nemocnica udalosť potvrdila.


Reportáž priniesla RTVS. Na problém s hlodavcami upozornil zamestnanec nemocnice.
Incident nemocnica potvrdila

Podľa hovorkyne UNLP Moniky Kriškovej pacienta hlodavec pohrýzol, keď sa ho snažil z izby odstrániť. Uviedla, že situácia bola okamžite riešená, klinika po incidente deratizovaná, ktorú vykonávajú aj pravidelne.„Naši zamestnanci realizovali aj príslušné stavebné úpravy tak, aby v budúcnosti k takejto situácii vôbec nedošlo,“ dodala Krišková. Ministerstvo zdravotníctva nereagovalo, ako plánuje zamedziť v nemocniciach podobným situáciám.
Uhryznutie potkanom je pre človeka nebezpečné

Hlodavce sú prenášačmi viacerých chorôb. Okamžite treba vyhľadať lekársku pomoc. Často je nutné nasadiť antibiotiká. „Ako prvé treba určite nechať, aby krv z rany chvíľu vytekala, potom ju treba vyčistiť,“ vysvetlila Anna Ondrejková z košickej Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie.

CDC pripravuje verejnosť na zombie apokalypsu. Skutočne nám hrozí invázia zombie?
Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zrejme nemá iné starosti. Najnovšie sa totiž zameralo na pripravenosť verejnosti na zombie apokalypsu. Hrozí nám príchod zombie? Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková