Milá vláda, milí poslanci. Ľudia sú unavení a chudobní. Nevládzu a kašlú na Bödora v base
09 | 07 | 2021 I Lea Penderecki
Názov textu je výstižný. Pravdivý. "Je úplne jedno, aké opatrenia urobíte, pretože ľudia sú unavení a chudobní. A je to čím ďalej, tým horšie," píše Linda Chopin.

Text bol zverejnený na webstránke magazínu 40plus.sk. Autorkou textu je spisovateľka Linda Chopin.
Problémy, ktoré sa množia, a pocit, že ich nikto nerieši

Výrazné zvýšenie cien potravín. Zvýšenie cien liekov. Super nízke úroky na hypotékach, nenormálne vysoké ceny za nehnuteľnosti. Zadlžený štát, zadlžené rodiny. Niektorí až za hrob.

Vymenovala to, čo si za posledné mesiace všimol asi každý. Zoznam by sa určite dal rozšíriť o ďalšie a ďalšie strany a nastaviť ním zrkadlo pánom sediacim v parlamente, ale má to význam? Jedine ak chcete hodiť ďalší hrach na stenu.

Veľké finále majstrovstiev Slovenska v alibistickom farizejstve (Ivan Brožík)
Takže, vieme, čo sme vedeli. Referendum Ústavný súd SR nepustil. Dozvedeli sme sa však to, čo iba málokto z nás tušil. Že vlastne všetci, vrátane hlavy štátu, sa stali po vyhlásení rozhodnutia ctihodných ústavných honorabilít horúcimi, ba priam... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Ostane vôbec niekto na Slovensku?

"Mladí odchádzajú. Máte deti? Tak napríklad tí, ktorí končili s mojou dcérou v tomto roku, takmer všetci odchádzajú do zahraničia. Niektorí už odišli. Ďalšia časť odíde akonáhle doštuduje. Super to je, že? A mnohí sa rozhodli odísť navždy," píše. A ja dodávam, že či si to niekto aj všimol a hlavne! Čo sa za rok a pol vládnutia pripravilo, aby sa to zmenilo. Okrem statusov na Facebooku. Kde každý chce meniť všetko a asistenti zverejňujú vyjadrenia svojich zamestnávateľov "poslancov" a politikov o dušu.
Východ nie je Kulturpark v Košiciach, ale Čierna nad Tisou

Čierna nad Tisou. Mesto, ktoré kedysi prekvitalo. Najväčšie slovenské železničné prekladisko. Východná vstupná brána pre suroviny ťažkého priemyslu do Európy. Dnes? Ako keď pozeráte dokument o Černobyle. Zastavil sa čas. Od čias, keď sa tam stretli Brežnev s Dubčekom veľký pokrok nenastal. A pritom ľudia tak skromní, pokorní, milí, vítajúc politikov pred voľbami, dúfajúc v lepšie časy, dávajú aj posledné.

"Včera sa tréneri vo futbalovom tábore detí čudovali, že nevedia deti dostať z ihriska. Ani keď je vonku 35 stupňov. No u nás sú tie deti zvyknuté na to, aby kopali medzi bytovkami do lopty celý deň. Pretože jedna lopta sa ešte kúpiť dá, ale napríklad kolieskové korčule pre každého si už niektorí nemôžu dovoliť. A to sú rodičia pracujúci, vážení!" Píše Linda Chopin a triafa ďalej.

USA klesajú pomaly ale iste ku dnu (Alexander Dugin)
Komentár Alexandra Dugina (Tsargrad.tv) Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

Miliardy na antigén, milióny na lotériu?

"Naozaj by bolo fajn, keby v parlamente zdvihli zadky a otvorili oči. Lebo ono to je tak, že ľudia sú presvedčení, že peniaze, ktoré vláda ´ušetrí´ od tých v base, sa minú na nezmyselnosti pre tých, ktorí vládnu teraz," vyčíta.

Poukazuje aj na to, že okrem očkovania nie sú známe žiadne iné opatrenia, ktoré by mali byť zavedené a o ktorých sa už vie, že zaberajú. Vyzýva k zastaveniu násilností, k debatám o očkovaní, o očkovacích látkach. Žiada nie jednostranný pohľad a marketing, ale korektný prístup aj k tým, ktorí sa očkovať nechcú. "Toto fakt nie je cesta, ako ľudí presvedčiť o očkovaní a vypomstí sa každému," píše.

"Aha, a aby som nezabudla. Riešte teraz potraty, lebo veď ideálna krajina, ideálne podmienky na rodenie a výchovu detí," dodáva na záver.

Pán Heger, neviem, nechcem a nedokážem sa zmieriť. Nie som poddaný! (Ivan Brožík)
Slovo zmieriť sa okrem iného znamená podrobiť sa. Zanechať spor. Pán predseda vlády nechápe tých, ktorí sa ešte nezmieril s tým, kto a ako vládne v tomto štáte. Nechápe tých, ktorí sa mu na odvodoch skladajú na mzdu. Nedobrovoľne. Jemu a jeho... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Ivan Brožík