Mesík napísal: „Imunita stáda je čistá komerčno-ideologická fantázia.“ Pre svoje tvrdenie má aj dáta
07 | 07 | 2021 I Petra Demková

„Snaha vlád zavakcinovať všetko čo sa hýbe s nasadením štátnej propagandy, cenzúry, vydierania, korumpovania a privilégiami pre poslušných, nemá nič spoločné s ochranou životov občanov. Všetko to má však spoločné s ideológiou, politikou a komerčnými záujmami,“ napísal analytik so vzdelaním lekára.



Vláda nehovorí pravdu

Juraj Mesík tvrdí, že ohľadom vakcín, nových infikovaných a zomierania nehovorí vláda pravdu. „Vládou platené médiá vytrvalo šíria ilúziu o dosiahnutí "imunity stáda". Pod stádom pritom myslia populáciu ako celok, nie stádo svojich veriacich,“ začal svoj príspevok Juraj Mesík.

Podľa neho a grafu, ktorý poskytol, ide v tvrdeniach vládnych „expertov“ o čistú komerčno- ideologickú fantáziu. „Prípady infikovaných rastú aj v tých najzaočkovanejších krajinách, viď graf dole. V Mongolsku dostalo jednu dávku 63% ľudí, v Británii 67%, v Izraeli 65%, v Kazachstane 20% a v Bulharsku 14%,“ upozornil analytik.
Porovnanie krajín

„V Mongolsku zomiera denne 4,4 ľudí na milión, rast počtu nakazených zatiaľ nesprevádza rast počtu mŕtvych. V UK zomiera 0,3 na milión, v Kazachstane 0,17 na milión, v Bulharsku 1,6 na milión, v Európskej únii 0,5/milión, v USA 0,6/milión. V Izraeli, kde stále 35% ľudí nedostalo ani jednu dávku, nezomiera na Covid aktuálne nikto,“ poukazuje na ďalšie čísla Mesík.
V hre je kopec ďalších faktorov!

„Pointa: Ak by sme aj pripísali celé zníženie umierania na covid vakcínam - čo je nezmysel, lebo v hre je kopec ďalších faktorov, ako leto na severnej pologuli, efektívna liečba (keď ju lekári poskytujú), prirodzená imunita získaná premorením populácie v predošlých vlnách epidémie atď., je evidentné, že:

Za a) ani cca 65% prevakcinovanie populácie - čo je maximum dosiahnuteľné v iných ako totalitných štátoch - nestačí na dosiahnutie mýtickej "imunity stáda". Vírus a s ním aj covid tu bude s nami. Bude mutovať a po celej planéte aj Európe sa hore-dole šíriť aj keby vlády násilím prevakcinovali všetky deti, ženy v plodnom veku, tehotné atď. Skrátka, aj 100% populácie.

Za b) Aj podstatne nižšie prevakcinovanie stačí - v kombinácii s účinnou včasnou liečbou, letom a prirodzeným premorením populácie - na radikálne zníženie počtu obetí covidu.
Snaha vlády nemá nič spoločné s ochranou životov

„Snaha vlád zavakcinovať všetko čo sa hýbe s nasadením štátnej propagandy, cenzúry, vydierania, korumpovania verejnosti lotériami a privilégiami pre poslušných a plošným zneužívaním mocenského aparátu štátu - to všetko nemá nič spoločné s ochranou životov občanov - a všetko s ideológiou, politikou a komerčnými záujmami,“ napísal analytik so vzdelaním lekára.

„Aj keby boli covid vakcíny úplne bezpečné (a vieme, že nie sú - aspoň nie mRNA vakcíny na báze S-proteínu), stačilo by na účinnú prevenciu umierania vakcinovať - aj to len dobrovoľne - ľudí nad cca 50 rokov veku a mladších ľudí s rizikovými faktormi. Predovšetkým s obezitou.
Pozerajme smerom k Fínsku a Nórsku

Ale ešte predtým sa vrátiť k Fínsku, Nórsku a k mnohým ďalším krajinám, ktoré nedopustili umieranie na covid, alebo ho zrazili na minimum . A dosiahli to úplne bez vakcín,“ napísal Mesík.

„PS: To, že dnes Fíni a Nóri vakcinujú nie je žiadny protiargument, je to len politická voľba,“ vysvetlil ešte na záver.