Manipulácia a ničenie dôkazov! Je možné, že po smrti Lučanského niekto „upratoval“  
07 | 07 | 2021 I Petra Demková

JUDr. Radačovský, zástupca rodiny Lučanských, podal na generálnu prokuratúru trestné oznámenie pre marenie vyšetrovania úmrtia generála a zneužitie právomoci verejného činiteľa. Dôkazy nesedia s výpoveďami svedkov. A nielen to! Niekto možno úmyselne poškodil videozáznam z cely.  



Radačovský podal trestné oznámenie

Trestné oznámenie JUDr. Radačovského prijala generálna prokuratúra 30. júna 2021. Informácie ako aj znenie podania priniesol portál Infovojna.

Radačovský podal trestné oznámenie z dôvodu marenia spravodlivosti prípadne podania krivej výpovede doposiaľ nestotožnenými zamestnancami Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku.
Čo sa stalo v Ružomberku?

Ide o to, čo sa v priestoroch nemocnice udialo v dňoch 9. – 12. decembra 2020. Očividne ide o obdobie, kedy sa generál Lučanský v zariadení nachádzal a kedy došlo k už mediálne riešenému pádu z vozíka po operácii, na zem, pričom si mal udrieť hlavu. Tieto informácie vyplávali na svetlo sveta po smrti Lučanského, napriek obrovskej snahe štátu ututlať túto skutočnosť. Minister Naď sa dokonca vyhrážal tomu, kto zdravotný záznam z prostredia nemocnice poskytol verejnosti.

Fico: Nech sa Lengvarský pripraví ako bude vypovedať čo sa stalo generálovi Lučanskému
Robert Fico na tlačovej konferencii informoval o pridelenej štátnej zákazke pre firmu, v ktorej pozadí má stáť kajúcnik Makó. Predstavitelia Smeru odmietavý postoj k povinnému očkovaniu a k očkovaniu detí. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Peter Sulek


Výpovede svedkov – lekárov z marca 2021, sú podľa Radačovského v rozpore so znaleckým posudkom traumatológa z mája 2021, ktorý vyhodnocoval Lučanského zranenia. Znalci na základe fotografií hlavy a zranení na temene usúdili, že muselo ísť o úder tupohranatým predmetom, alebo o pád.
Zamestnanci však tvrdili iné

V porovnaní s týmto zistením, svedkovia z nemocnice – lekári, zamestnanci, však tvrdili, že vyšetrenie hlavy Lučanského v tom čase nepreukázalo „žiadne poranenie hlavy“. Radačovský má podozrenie, že tu prišlo zo strany neznámeho páchateľa k manipulácii. Svedkom boli možno predložené iné CT snímky, na ktorých nebolo žiadne zranenie.

Čo je ešte škandalóznejšie, týmito zisteniami sa nezaoberala ani komisia, ktorú zriadila Mária Kolíková!
Rana na krku centimeter hlboká

Radačovský podáva trestné oznámenie aj z dôvodu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví, ktorý mali spôsobiť doposiaľ nestotožnení páchatelia Lučanskému medzi 6. a 7. decembrom 2020. Svedkovia totiž na jar 2021 potvrdili, že videli v tieto dni na krku Lučanského ranu dlhú cca 10 cm a hlbokú do jedného centimetra!

Čo je zarážajúce – Lučanský prokurátorovi v Prešove tvrdil, že toto zranenie si spôsobil bezpečnostným pásom v aute pri prevoze!
Videozáznam je nejasný

Naviac, Radačovský v trestnom oznámení skonštatoval, že obrazový záznam vyhotovený vo väznici v cele, kde Lučanský bol, je natoľko poškodený – nejasný – prekrytý akýmsi písomným záznamom, že nie je jasne vidieť priebeh niekoľkých hodín. Čo sa vlastne v cele dialo teda nie je vôbec jasné. Podľa Radačovského niekto mohol záznam takto „poškodiť“ úmyselne.

Kolíkovej komisia sa nezaoberala žiadnou z uvedených skutočností.

Šokujúce slová Kaliňáka: Akokoľvek sa Mikulec bráni, je jasné, kto je zodpovedný za smrť Lučanského
Zrejme nečakal takúto ostrú reakciu svojho predchodcu. Minister vnútra Roman Mikulec nedávno uviedol, že policajný exprezident Milan Lučanský, ktorý zomrel na konci minulého roku na následky pokusu o samovraždu, naznačil Mikulcovi, že si vezme... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Tibor Sipos