Jedni sa boja covidu, druhí vakcíny, pritom sme všetci v rovnakej pasci: Náš strach im vyhovuje, tvrdí Banáš (VIDEO)
07 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Kedy človek najviac drží hubu a krok? Autor mnohých diel Jozef Banáš vo videu zverejnenom na Facebooku skonštatoval, prečo politikom vyhovuje náš strach.


Keď sa človek bojí, najlepšie sa ovláda

"Užasnutý som konštatoval nový fenomén, ktorý vstúpil do našich životov a ten sa volá strach," uviedol Banáš po tom, ako precestoval Slovensko a debatoval s desiatkami svojich čitateľov.

"Jedni sa boja covidu a dôsledkov, druhí sa boja vakcíny proti covidu a dôsledkov. Dokonca tieto dve skupiny sa začínajú medzi sebou až nenávidieť. A pritom, žiaľ, obe skupiny sme všetci v rovnakej pasci, v rovnakej pasci strachu, ktorá niekomu mohutne vyhovuje, pretože keď sa človek bojí, tak je najľahšie manipulovateľný, najlepšie sa ovláda a najviac drží hubu a krok," vysvetlil.



Nádherná smrť v Altaji

Podľa slov uznávaného prozaika sa človek najviac bojí smrti. K tejto myšlienke dodal prirovnanie smrti k žatve, ktoré citoval zo svojho minuloročného románu Nádherná smrť v Altaji. "Dobrý hospodár, ktorý sa celý život staral o svoju roľu, kedy ju zasial, hnojil, zalieval, sa na žatvu teší. Hospodár, ktorý svoj život premrhal, tak sa žatvy bojí. Ja si myslím, že stojí za to trošičku sa ponamáhať, aby tá naša žatva bola radostné očakávanie, aby sme tie životy žili tak, ako sa patrí na dobrého hospodára," uzavrel Banáš.

Už aj Puškárová zapája rodinných príslušníkov na účel propagácie vakcíny
Moderátorka televíznych správ a diskusnej relácie Na telo Zlatica Puškárová pokračuje v trende zapájania rodinných príslušníkov do propagácie očkovania proti koronavírusu. Naposledy tak urobila poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková, ktorá dala... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Tibor Sipos