Matteo Salvini verí v Európu, ktorá bude o slobode, rodine, národoch a rozvoji
05 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
Matteo Salvini verí v Európu založenú na identite, slobode, rodine, národoch, rozvoji. V Európu, kde sú nižšie dane, menej byrokracie, väčšia spravodlivosť a žiadne divoké, nelegálne prisťahovalectvo.

Matteo Salvini je jedným zo signatárov, ktorí podpísali dokument proti európskemu superštátu. Pripojil sa k 16 politickým stranám z celej Európy, medzi ktorými sú aj Jaroslav Kaczyňski a Viktor Orbán. „16 politických strán má v Európskom parlamente v čase písania tohto článku celkovo 117 poslancov,“ píše portál Magyar Nemzet. Počet poslancov, ktorí v parlamente EÚ pôsobia, môže reorganizovať politické skupiny. Matematicky by 117 poslancov mohlo vytvoriť tretiu najväčšiu frakciu v EP.

16 politických strán členských štátov EÚ podpísalo dokument proti európskemu superštátu
Vedúci predstavitelia 16. politických strán členských štátov EÚ podpísali dokument proti európskemu superštátu. Ten bol vypracovaný, pretože sa začala konferencia o budúcnosti Európy. Podľa poľského premiéra Kaczyńskeho sa dá predpokladať, že na... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

O budúcnosti Európy chcú rozhodovať ako hlavní predstavitelia

Predsedovia politických strán, ktorí podpísali dokument hovoria, áno Európskej únii. "Salvini po podpísaní dokumentu uviedol, že o budúcnosti Európy chcú rozhodovať ako hlavní protagonisti. A nie ako poslední v rade, pritom niektorí ich nechcú vidieť ani tam," píše Magyar Nemzet.

"Manifest nám umožní vymaniť sa z izolácie a stať sa druhou najsilnejšou skupinou v Európskom parlamente. Snažíme sa o rast a prosperitu Európy v súlade so spoločnými hodnotami." Vyjadrenie ďalšieho talianskeho politika Lorenza Fontana podľa Magya Nemzet, priniesol taliansky denník Libero.

Slovinský predseda vlády: „Nie sme kolónia Európskej Únie!"
Drobné Slovinsko sa tento týždeň ujalo vedenia najväčšieho obchodného bloku na svete a okamžite si posvietilo na jeden z najnepríjemnejších problémov Európskej únie: Ako vyhovieť čoraz hlasnejším členským krajinám s veľmi rozdielnymi predstavami o... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Diana Zaťková