A je to tu! Nemecko zvažuje pokuty pre tých, ktorí premeškajú druhé očkovanie
05 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
V Nemecku sa znížila ochota očkovania. Vyplýva to z údajov Nemeckého červeného kríža, ktoré prevádzkuje väčšinu očkovacích centier. Zdá sa, že politici riešenie našli. Tí, ktorí premeškajú druhé očkovanie, majú byť potrestaní.

Zníženie záujmu o očkovania je zrejmé z oficiálnych údajov o očkovaní. Priemerný počet očkovaní denne klesol začiatkom júla na 715 000, kým v polovici júna to bolo 800 000 očkovaní.

Názory politikov na vzniknutú situáciu sa v Nemecku rozchádzajú. Maďarský portál Origo priniesol ich názory. Jedna skupina je za pokutu a apeluje napríklad aj sociálnou solidaritou, za ktorou však vidí peniaze. Iní pokuty odmietajú a sú za pozitívne stimuly.

Rozpútajú globalisti po lete novú „vojnu“ medzi zaočkovanými a nezaočkovanými?
Po hromadnom testovaní prichádza aj u nás rad na hromadné vakcinovanie proti COVID-19. Doslova očkovacie šialenstvo, ktoré prepuklo v celej Európe má za následok rozdelenie ľudí na dve kategórie, pričom tí nezaočkovaní sa dostávajú na okraj... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Tí, ktorí sa na druhé očkovanie nedostavia, musia náklady uhradiť

"Každému, kto premešká druhé očkovanie bez zrušenia termínu, by mala byť uložená pokuta vo výške 25 - 30 eur," uviedol Mario Czaja. Rovnaký názor má aj jeden z najuznávanejších nemeckých epidemiológov Karl Lauterbach, ktorý je aj poslancom Bundestagu. Zhoduje sa s nimi aj Anton Börner, prezident spoločnosti BGA, ktorá združuje jednu z najväčších skupín poskytujúcich služby v rámci zahraničného obchodu a veľkoobchodu.
Trest nie je podľa každého v Nemecku správny krok

Podľa Franzisky Giffey, nemeckej političky za stranu SPD, nie je trest správny. "Mal by sa uplatniť pozitívny stimul podľa amerického modelu. Zavedenie bezplatného vstupu na koncerty, športové podujatia a do múzeí po aplikovaní druhej dávky vakcíny.

Na oklamanie Covid testov stačí kečup, Coca-cola, alebo citrónová šťava. Informácie si žiaci posúvajú cez Tik-Tok
Žiaci vo Veľkej Británii, ktorým viac vyhovovalo online vyučovanie sa naučili oklamať testy na Covid. Videá, ktoré šírili cez sociálnu sieť TikTok boli odhalené. Mali viac ako 6,5 milióna zhliadnutí. Experimentovali s kečupom, Coca-colou, aj... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová